Haberler

Geliyor, Cabriolet’iyle geliyor!




Volkswagen yeni modeli Golf Cabriolet için yaptığı güncellemeleri açıkladı.

En önemli güncellemesini motor kısmında yapan firma, TSI ve TDI motorları kullanacak ve bu motorlar Euro6 normuna uygun olacak.

Motor yelpazesi epey geniş :

Benzinli kısmında,

1.2 litrelik turbo beslemeli TSI motordan 105 beygir ve 175 Nm tork,

1.4 litrelik turbo beslemeli TSI motordan 125 beygir ve 200 Nm tork ve diğer bir seçenek olarak 150 beygirlik motor bulunuyor.

Golf Cabriolet’ in GTI versiyonu ise toplam 220 beygir güce sahip olacak ve bu güç sayesinde 0’dan 100 km hıza ulaşmak için sadece 6.9 saniyeye ihtiyaç duyacak. Bu kadar performanslı bir modelin 100 km’deki 6.5 litrelik yakıt tüketimi ise şaşırtıyor.

Dizel tarafına geçtiğimizde ise tek motordan alınan 2 farklı güç değeriyle karşılaşıyoruz. 2 litrelik turbo beslemeli TDI motor 110 beygir, 250 Nm tork veya 150 beygir, 340 Nm tork seçeneğiyle satın alınabilecek. Bu motorla 9.2 sn’de 0’dan 100 km’ye ulaşan modelin yakıt tüketimi ise adeta cimrileşiyor. Volkswagen’in kendi sitesinde 4.6 olarak belirtilen tüketim değeri adeta rekora oynuyor.

Geliştirilmiş motor teknolojisinin yanı sıra yeni eğlence sistemleri ve navigasyon sistemini geliştirdiklerini açıklayan Volkswagen yetkilileri bu gelişmelerin ise yakın gelecekte gözler önüne serileceğini belirtti.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. eos halen faal olarak sürmektedir, hatta theophilus chin adlı tasarımcı yeni tasarımını önümüzdeki günler içinde tanıtacaktır. haber sitemize yüklenecektir, takipte kalın.
      iyi günler…

      1. Bildiğim kadarıyla Eos modeli 2016 yılı için düşünülmüyor , hatta “Final Edition” ismiyle son bir versiyon çıkardılar ABD’de .

      2. sizce bu durum tüketicilerin kafasını karıştırmaz mı birbiriyle farkı olamayan iki araba ve aynı markanın. Keşke eos arkadan itişli olsa demek geliyo içimden ama imkansız oda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu