Haberler

Audi’den bir hızlı SUV daha




Yeni bir rapora göre Audi, ikinci jenerasyon Q5 için bir RS modeli üretmeyi düşünüyor. Ingolstadt merkezli üretici, orta sınıf SUV’una sportif bir model ekleyerek RS ürün gamını genişletme potansiyeli görmüş. Bunun sebebi ise performanslı SUV’lara gösterilen ilginin artıyor olması ve RS Q3’ün satışlarının Audi’nin beklentilerini fazlasıyla aşmış olması.

Eğer bu rapor doğruysa, RS Q5’in, yeni RS4 ve RS5’te de kullanılacak biturbo 3 litre V6 motorla gelmesi bekleniyor. Yeni geliştirilen bu motor 4.2 litre atmosferik V8’in yerini alacak ve 450 HP’nin üzerinde bir güç üretecek. Bu motor, 354 HP ve 500 NM’lik haliyle S4’te de kullanılıyor.

Bir RS modelinden bekleneceği gibi en güçlü Q5’te de quattro dört tekerlekten çekiş sistemi standart olacak ve yine yeni RS4 ve RS5’te de kullanılacak çift kavramalı S tronic şanzıman kullanılacak. Yeni Q5’in Ekim’de Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması ve hemen ardından Meksika’daki San José Chiapa fabrikasında üretimine başlanması bekleniyor. RS modeli ise Audi yeşil ışık yakarsa sonraki yıl standart modeli takip edecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Güzel araba ama bence biraz daha sportif görünmeyi hak ediyor. 3.0 V6 turbo motor var ama dışarıdan bakıldığında ufak tefek modifiyeleri olan bir Q3 gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu