Haberler

Insignia tutkunlarına özel




2008 yılında Almanya’da üretimine başlanan ve lüks ve konforun simgesi haline gelen Opel Insignia’da ‘Test Sürüşü’ günleri başladı. Opel GTC Global Otomotiv’in başlattığı Test Sürüşü’ kampanyasıyla yılın en iyi otomobili ödülünün yanı sıra bugüne kadar birçok ödülün sahibi olan Insignia, Euro NCAP’ten de 5 yıldızlı bir otomobil. Bu yılın Ocak ayı itibarıyla 750 bininci Insignia banttan inmişti.

Opel GTC Global Genel Müdürü Başar Hamami, “Başlattığımız test sürüşü kampanyasıyla Insignia tutkunları artık bu otomobile uzaktan bakmak zorunda kalmayacaklar. Tüm Insignia tutkunlarını Opel GTC Global’e bekliyoruz. Türkiye’nin en fazla beğenilen ve dikkat çeken otomobili olan Opel Insignia’yı daha yakından tanımak ve onunla test sürüşü yapmak isteyenler bu fırsatı kaçırmamalı.” Dedi.

Opel Insignia’nın, yıllardır lüksü ve konforu zirvede yaşamak isteyenlerin tercihi olduğunu belirten Hamami, “Insignia, iç mekandan hiçbir ödün vermeden üst-orta sınıf sedan sınıfına spor coupe tasarımını uyguladı. Hem hatchback, hem de notchback modellerinde 4.830 mm uzunluk ve 2.737 mm dingil mesafesi bulunuyor. Insignia’nın zarif tasarımı, heykeltıraşlık sanatıyla Alman mühendisliğinin buluşması olarak özetlenebilir. Insignia, sessiz kabininin yanı sıra spor otomobilleri bile gölgede bırakan (0.27 Cd) aerodinamik yapısıyla sınıfındaki iddiasını ortaya koyuyor” diye konuştu.

1.4 litrelik 140 beygir güç üreten motorlarla, 82 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Insignia’nın 1.6 litrelik 170 beygir, 2 litrelik 160 ve 195 beygir güç üreten versiyonları bulunuyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu