FeaturedHaberler

Pist canavarı Hyundai i30 N Project C ortaya çıktı!




Hyundai i30 N Project C, Frankfurt Otomobil Fuarında resmi olarak duyuruldu. Pist şartları baz alınarak geliştirilen otomobil, hafifliği ve çevikliği ile dikkat çekiyor!

Hyundai i30 N Project C, ekstra hafiflik ve sportif sürüş sunuyor

Hyundai, N Performance birimi tarafından geliştirilen otomobili “i30 N modelinin daha ulaşılabilir versiyonu” olarak tanımlıyor. Adı Hyundai Namyang AR-GE merkezi tarafından konulan Project C, karbon lifleri ve ağırlık merkezindeki C alanını temsil ediyor. Buradan i30 N Project C modelinin hafif ve sürüş zevkine yönelik bir model olduğu anlaşılıyor.

i30 N ve Project C’nin birbirinden ayrılan en büyük farkı ağırlık tarafında ortaya çıkıyor. Aracın gövde parçalarında karbon fiber takviyeli plastik kaput, ön lip, arka difüzör ve marşpiyeller kullanılmış. Ayrıca alüminyum mafsallar, 19 inçlik OZ Racing jantlar ve karbon fiber desteklere sahip koltuklar da ağırlığı ciddi olarak azaltıyor. Hyundai’ye göre bütün bu çalışmalar sayesinde Project C, i30 N modeline kıyasla 50 kilogram daha hafif hale getirilmiş.

Hyundai i30 N’de mevcut olan yay ve amortisörler kalibrasyonu yapılarak yeniden kullanılıyor. Bu sayede sürüş yüksekliği 6 mm azalan aracın ağırlık merkezi de 8.8 mm aşağı çekiliyor. Hyundai i30 N Project C modelinin kaputunun altında ise dört turbolu 2.0 litre T-GDI motora yer veriliyor. 275 beygir güç ve 378 Nm tork sunan motor, i30 N modelindeki performans paketiyle tamamen aynı.

Turuncu detaylarıyla ana modelden ayrışan Project C, bu yılın sonunda Avrupa pazarında yerini alacak. Toplam 600 adet üretilecek olan ateşli hatchback’in ülkemizde alıcısının olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu