Haberler

BMW spekülasyonları reddetti




BMW LeMans yarışları boyunca hem şanlı zaferler hem de hayal kırıklığına uğratan sonuçlar gördü. Bu sene düzenlenen 24 saatlik yarışlarda alışılagelmiş markaları görüyoruz. Audi, Toyota, Porsche ve Nissan gibi markalar galibiyet için savaşıyor peki bu yarışın içinde BMW için de bir yer var mı?

BMW Motorsports’un patronu Jens Marquardt’a göre yok. Geçenlerdeki bir röportajda markanın LeMans yarışları için bir araç çıkarmayı düşünmediği ki zaten çıkarsa da ancak 5. sırada olacağı düşünüldüğü bu sebeple LMP1 gibi bir projenin markanın felsefesine aykırı olduğu açıkça söyledi.

LMP1 şu anda büyük bir hibrit teknolojisi ancak yarışlarda bize hız kazandırmaz. Kovalayan bile olamayız ki 5. katılımcı olarak bu durumun bize istediğimiz sonucu vermeyeceği açıkça ortada. Bu durumun ortada olduğu bir yana Formula 1’e , LMP’ye, Formula E’ye de bakmalıyız, diye ekledi.

Evet BMW 10 yıl öncesine kadar Formula 1’de yarışıyordu, LMP1 Williams ile iş birliğinde iyi gidiyordu , ki macera bu iş birliği ile başlamıştı ancak köprünün altından çok sular geçti ve o günlerin geri gelmesini göremeyeceğiz gibi görünüyor.

Şu anda BMW Avrupa DTM yarışlarına, Amerika’da Tudor Sportscar Şampiyonasına ve diğer çeşitli etkinliklere modifiye edilmiş Z4 GT3 araçlarıyla katılıyor. Şimdilik BMW yarış kategorisinde genişlemek istese de finansal olarak kaynak bulamaz gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu