Haberler

Volkswagen sürücü odaklı dijital kokpit konseptini tanıttı




Volkswagen, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2017) otomobil teknolojileriyle ilgili yeni fikirlerini sergiledi. Alman üreticinin otomobil kullanımını daha keyifli hale getirecek kullanıcı odaklı dijital kokpit konsepti ile ilgili detaylar haberimizde.

Gözünüzü yoldan ayırmadan önemli bilgilere erişin!

Bütünleşik bir tasarımı bulunan dijital kokpit, direksiyon arkası ve konsol ortasında konumlandırılan iki dokunmatik ekrandan oluşuyor. Direksiyonun arkasındaki ekranda bulunan derinlik fazlı göz takibi, kokpitteki bilgilerin her daim sürücünün odak noktasında olmasını sağlıyor.

Konsol ortasında konumlandırılan dokunmatik ekranda klima ve multimedya sistemi gibi işlevler arttırılmış gerçeklik (AR) sayesinde kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor. Alexa Voice Service ile kişisel asistan hizmeti de sunacak olan dijital kokpit; randevu zamanlama, anlık yol tarifleri hatta sesli kitap okuma gibi pek çok işlevi gerçekleştirebilecek.

Volkswagen User ID sizi telefonunuzdan tanıyacak

Dijital kokpit haricinde markanın tanıttığı bir diğer teknoloji ise Volkswagen User ID uygulaması. Tıpkı bir akıllı anahtar işlevi gören User ID’ye giriş yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak tanıyor. Aracınıza binmeden koltuk ve kokpit ayarları gibi kişisel tercihleriniz otomatik olarak ayarlanmış oluyor.

Volkswagen dijital kokpit teknolojisini 2020’ye kadar bütün modellerine uygulamayı planlıyor. User ID ve dijital kokpit teknolojisinin ilk kez I.D. adlı elektrikli otomobil modelinde kullanılacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Umarım direksiyon şakadır 🙂 Öte yandan 2020'ye kadar uygulanabilecek mi acaba baya futuristik gözüküyor, bak Peugeot'a "i Cockpit" falan dedi direkt getirdi umarım VW de çok oyalanmaz, gerçi bu i Cockpit'e göre uzay mekiği falan kalır heralde..

  2. adamlar konsept yapıyor uçup kaçması lazımken hala aynı sıkıcılık 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu