Haberler

Beklenti yüksek




2014 yılında başladığı motor atağını 2018 yılına kadar sürdürecek Opel, 4 yıllık sürede toplam 17 yeni nesil motoru piyasa sunmuş olacak.

Verimliliği, performansı ve doğa dostu özelliği ile öne çıkan benzinli motorlar küçük hacimden yüksek güç üretebiliyor. Ailenin en yeni üyesi, 1.4 litrelik doğrudan enjeksiyonlu dört silindirli turbo şarjlı ünite. Tamamı alüminyumdan ECOTEC motor, 150 ve 125 olmak üzere iki farklı beygir seçeneği ile Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Astra modelinde ilk kez gösterilecek.

yeni opel astra

Opel’in motor atağının kilit oyuncularından 1.6 litrenin yerine geçen 1.4 litrelik dört silindirli motor, düşük hacimden yüksek güç üreten, yüksek sürüş performans sağlayan, oldukça sessiz çalışan karakteri, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon değerleri ile çevreci yeni nesil benzinli motor ailesini temsil ediyor. Astra’nın motor portföyünde öne çıkan 1.4 litrelik 150 beygir güç 245 Nm maksimum tork (2,000 – 3,500 dev/dak) üreten altı ileri manuel şanzımanlı ECOTEC motor, 4.9 litre /100 km yakıt tüketimi ve 114g/km CO2 salımı ile dikkat çekiyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. valla değerler ilgi çekici, şimdiki astrada direksiyon hissiyatı ve şasi salınımı biraz ortalamalarda kalıyo, bunlar düzelirse çok iyi bi araba olur bence.

  2. tüketim değeri iyi max tüketim değeri önemli mesela suanki cdti motor yüklenildiğinde ibrenin düştüğünü izleyebiliyorsunuz bu durum hdi motorda bu sekilde değil millet beğenmezdi hdi motoru ama kullanınca güzel motor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu