Haberler

Karting sırası Körfez’deydi




2015 Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun 3.yarışı 27-28 Haziran tarihlerinde Kocaeli Karting Kulübü tarafından İzmit Körfez Karting Pisti’nde düzenlendi. Mini, Formula Junior, Formula Senior, Formula Master ve Rotax DD2 olmak üzere 5 ayrı kategoride koşulan yarışlarda 23 sporcu mücadele etti.

Mini 15 tur, Formula Junior 20 tur ve Formula Senior ile Formula Master ile Rotax DD2 ise 24 turluk 3 yarış üzerinden koşulan 3.ayak yarışları sonunda Mini kategoride Pars Erdem birinci, Ömer Asaf Kolot ikinci ve Zekai Özen üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Formula Junior kategoride ise Mert Dalkıran birinciliği kazanırken, İzel Karasu ikinciliği elde etti. Formula Senior kategorisinde 3 ayakta da birinciliği kazanan Berkay Besler birinci, bir diğer genç kadın sporcu Zeynep Şen ikinci ve Muratcan Eğilmez de üçüncü sırada podyumu oluşturdular. Master kategoride ise Süleyman Sırrı Kolot birinciliği ve Mehmet Yaman ikinciliği ve İbrahim Erkan da üçüncülüğü kazandılar. Rotax DD2 kategorisinde ise Azerbaycanlı Gülhuseyn Abdullayev birinciliği, Berk Durak ikinciliği ve Mehmet Çınar da üçüncülüğü elde etti.

Toplam 6 ayaktan oluşan Türkiye Karting Şampiyonası’ nın dördüncü 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde İzmir Karting Kulübü organizasyonu ile Uşak’ta düzenlenecek.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. siviller olarak biz bu yarışmalara katılamıyoruzmu yada nasıl bir yol izlemeliyizki yarışcı olalım ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu