Haberler

Yoksa aşkın adı Giulia mı




Alfa Romeo’nun şef mühendisi Phlippe Krief, tanıtımından itibaren büyük ses getiren Giulia hakkındaki detayları paylaştı.

Son yıllarda rakiplerinin epey gerisinde kalan Alfa Romeo, Krief’in deyimiyle Giulia ile yeniden canlanacak. BMW M3’ün direk rakibi olacak olan Giulia’nın geliştirilme aşaması, tamı tamına iki buçuk yıl sürmüş. Alanında uzman 10 tane mühendis, geliştirilme aşamasında adeta kılı kırk yararak çalışmış. Giulia mühendisleri, iki ana hedef doğrultusunda bu çalışmalarını gerçekleştirmiş: Ağırlık güç oranı ve şasi dengesi. Sonuç olarak Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, 50’ye 50 ağırlık oranına sahip ve aracın toplam ağırlığı yaklaşık 1500 kg.

Krief’in üzerinde durduğu diğer bir nokta ise, Giulia’nın “Ferrarivari” özelliklere sahip olacağı. Bütün çalışmalar, hassas, atik ve hızlı olmasına rağmen dengeli bir otomobil ortaya çıkarmak için yapılmış. Quadrifoglio versiyonunda bulunacak olan Tork Vectoring sistemi sayesinde, arka tekerleklere gönderilen bütün güç, rahatça kontrol edilebilecek.

Krief’in diğer bir övündüğü konu ise Giulia’nın motoru oldu. 3.0 litrelik turbo benzinli makine, düşük devirlerde üretceği yüksek tork sayesinde sürekli tetikte olacak. İlerleyen zamanlarda, Giulia’nın V6 dizel bir versiyonu ve daha düşük hacimli benzinli versiyonları da yollara çıkacak.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. alfa romeo nun arıza yüzdesi 52-53 yani her 2 alfa dan biri bozuluyor ama insanlar hala alfa candır aşktır yeaa diyor 😀 bedava verseler alfa almam en azından dağda bayırda bozulup beni yarı yolda bırakmasına fırsat vermem

    1. Alfa Romeo’nun arıza yüzdesi ne demek bir açıklarsanız seviniriz. Kaç yaşına kadar olan Alfa’lardan bahsediyoruz mesela? Arıza’dan kasıt nedir? Servis kayıtları mı yoksa yol yardımı kayıtları mı? Diğer araçlarda bu oran nedir?

    2. 8 yıldır alfa 156 kullanıyorum, senın saçmaladığın gıbı bir durumla karşılaşmadım. Ne %50 sinden bahsedıyosun? O bayıldığınız toz konduramadığınız vw grubunun ne arızalar yaptığını da söylesenize? tipik kulaktan dolma bılgılerle marka karalayan birisin. bir defa olsun yolda kalmadım, ciddi bir arızası da olmadı. burası atıp tutma yeri değil, yeni yetme liseliler gibi yeaa meaaa gibi konuşarak zaten sevıyeni belli etmişsin! alfa zevk arabasıdır, halk arabası değ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu