Haberler

Mini”Q” ilk adımını attı




Audi, 2020’ye kadar 60 farklı model gamına sahip olma planının bir parçası olan Q1’in deneme sürüşlerine başladı.

Mini SUV sınıfında olmasına karşın uzunluğunun 4,2 ile 4,3 metre arasında olduğu tahmin ediliyor. Ön tekerleklerle cam arasındaki mesafeye bakılırsa da aracın A1 üzerine değil de MQB platformu üzerine inşa edileceği öngörülüyor.

Tasarım olarak Q3 ve Q5’ten daha dinamik bir profil çizdiği kamuflajlı olarak da belli olan Q1’de, abisi yeni Q7’deki gibi çıkıntılı, yüksekte ve marka imajını tam olarak yansıtan bir ızgaraya sahip.

Motorların diğer Audi modellerinden alınacağı, ek olarak ise 3 silindirli bir dizel motorun da seçeneklerin dâhilinde olduğu söyleniyor. Bunun yanında SQ1’in Volkswagen Passat’tan alınan 2.0 twin-turbo tdi ile, en güçlü model olan RS Q1 ‘in ise audi TTs’ten alınan 310 beygirlik motorla donatılacağı da gelen bilgiler arasında.

2016’dan önce tanıtılması beklenilmeyen Q1’in, performanslı modelleri de 2017’den önce yollarda olmayacak. Q1 ‘in piyasaya çıkmasıyla da Audi; Mini Countryman, Nissan Juke, Opel Mokka gibi rakiplerinin karşısında yer alan, ilk premium marka ünvanını alacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu