Haberler

CLA’ya abi, CLS’ye kardeş




Mercedes-Benz C Coupe’nin tanıtılmasıyla birlikte otomobil render’ı konusunda önde gelen isimlerden Theophilus Chin, C Coupe bazlı dört kapılı bir model tasarladı.

Mercedes-Benz Ar-Ge yöneticisi Thomas Weber, Mayıs 2014’te C serisinin bildiğimiz kasa tiplerinden farklı varyasyonlarının piyasaya sürüleceğinden bahsetmişti. Hatta firmanın ürün gamında CLA ve CLS arasında konumlanacak üçüncü bir modele yer olduğunu söyleyerek CLC Coupe olarak piyasaya sürülebilecek bu tasarımın hayata geçirilme ihtimalinin olduğuna işaret etti. Bu da demek oluyor ki, CLC adında bir modeli bu tasarıma yakın bir halde önümüzdeki yıllarda trafikte görebilmemiz mümkün.

Alman üretici CLC’yi piyasaya sürmeye karar verirse, CLC’den önce önümüzdeki yıl C serisinin 4. üyesi olan Cabrio tanıtılacak, ardından CLC tanıtılıp yollara çıkacak. Bu da demek oluyor ki eğer üretime geçilirse 2017’den önce Mercedes’ten bir 4 Serisi Gran Coupe ve A5 Sportback rakibini yollarda göremeyeceğiz.

Bu otomobil gerçeğe dönüşürse Mercedes’in CLC adını ilk kullandığı otomobil olmayacak. 2008 ile 2011 arasında üretilen, W203 C serisi bazlı 3 kapılı bir “fastback” olan eski CLC, daha önce üretilen C Sportcoupe modelinin devamıydı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu