Haberler

Polis vatandaş işbirliği

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Uygulamaya göre, her vatandaş trafik ihlali yapan araçların fotoğrafını veya videosunu çekerek o sürücüye ceza yazdırılmasına yardımcı olabilecek.

Yetkililer, trafikte tehlikeli sürüş yaparak makas atanlar, emniyet şeridine giren veya herhangi bir trafik ihlali yapan sürücülere gerekli cezaların verilmesi için vatandaşlarla el ele çalışacaklarını söyledi. Vatandaşlar çektiği tüm görüntüleri, akıllı telefonlardan 0533 155 01 55 ve 0552 155 01 55 numaralı cep telefonlarına Whatsapp ve Viber ile gönderebilecek. Trafik şubede kurulan özel ekip de bu görüntüleri hemen incelemeye alacak. Doğruluğuna göre ceza yazılacak. Yetkililer bu uygulamanın İstanbul’da faydalı bir çalışma olacağına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: habertürk

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. vatandaşın trafik konusunda uzmanlığı var mı?
    neye göre belirlenecek. resimle ihlalin varlığı nasıl belli olacak.
    her durumun kendine göre özelliği var örneğin ambulans arkandaysa ona yol vermen gerekiyorsa ve kırmızı ışığı ihlal etmenden başka çare yoksa vatandaş da ahanda yakaladım deyip ambulansla beraber senin resmini de çekmezse ve senin ambulansa yol vermek için ışığı geçtiğin anlaşılmazsa ne olacak. ondan sonra git derdini marko paşaya anlat durumları olmayacak mı?
    mesela trafik kuralları arasında var, eğer hızın kırmızı da durmaya yetmeyecekse. yol da müsaitse kırmızı ışıkta geçebilirsin diye kural var bunu vatandaş ayırt edebilecek mi. yol boşsa gelen giden yaya maya yoksa mal gibi kırmızı da beklemek anlamsızsa trafik güvenliğini tehlikeye atmıyorsan. kırmızı da geçebilirsin. bu durumda işgüzar bir vatandaşımız aha lan yakaladım trafik canavarını deyip resmini çekerse ne olacak.
    millet ispiyoncu olmayacak mı? olur olmaz birbirine gıcığı olan birbirine iftira atmayacak mı. ondan sonra bizim millete iş lazım. millet trafiğin sitesini resim ve video yağmuruna tutunca bununla ilgilenecek ihlal olup olmadığını kontrol edecek personel olacak mı personel olsa da gelen resim ve videonun çokluğundan sıkılıp hiç incelemeden resim gelmişse vardır bişey deyip yaz cezayı gönder anasını satayım kim uğraşacak dediğinde ne olacak.

    1. Merak etmeyim, bu işi yapan adamlar da gerizekalı değiller ve asılsız ihbarlar bizden çok onları yoruyor.
      Yapacakları şey basit, fotoğraftan kolay kolay ceza yazmayacaklar. Video ile ceza yazabilirler, onda da videodaki görüntülerin geçerliliğini sorgulayacaklar. Yani aracın biri önünüzde 1 makas attı diye polis de hemen cezayı yapıştırmayacak, ancak zikzaklar çizerek giden bir araç videosu eline geçerse yazar cezayı. Ya da kırmızıda geçen aracın bir kaç saniyelik görüntüsü varsa ceza yazılmaz ama videoda aracın kırmızı ışıkta tamamen keyfi olarak durmadığı net biçimde görülüyorsa ceza yazılır.
      “eğer hızın kırmızı da durmaya yetmeyecekse. yol da müsaitse kırmızı ışıkta geçebilirsin” gibi bir kuralı ilk kez duyuyorum, böyle bir kural olduğuna da ihtimal vermiyorum. Zira kırmızı ışıkta “hızın duramayacak kadar yüksekse” gibi bir varsayım olamaz çünkü trafik kuralları ışık yeşil yanıyor bile olsa trafik lambalarına yaklaşırken yavaşlanması gerektiğini söyler. Hem sarı ışık ne işe yarıyor?

      1. hani bazen yeşil yanar da bir anda kırmızı oluverir sende hız limitinin 70 olduğu yolda 60 – 70 le gidersin ya bir anda ışık yeşilden kırmızıya döner o anda frene abansan araba ışığı geçip yolun ortasında duracak ya hani var ya :)işte böyle bir durum.

  2. Gerçekten ucu açık bir durum. En basitinden birinin birine garezi varsa veya o an trafikte o araçtan rahatsızlık duyduysa çekip fotoyu yollar 10-15 sn vaktini alır en fazla. Sonra diğer kişi uğraşıp durur işin içinden çıkmak için. Zaten ceza yazmaya meraklı bir zihniyet varken ipin ucu kaçar bir anda. İyice araştırılmadan ceza yazılmamalı kısacası. Bu durum için fotoğraftan ziyade ya video ya da araç kameraları olmalı. Şikayet edecek kişi kaydını alır plaka tespit için de fotosunu çeker(büyük ihtimal videoda görünmez plaka) en kötü gerekli yerlere şikayetini öyle yollar. Ama bir foto çekip ben bundan şikayetçiyim diyen çok çıkar işin cılkı da çıkar.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu