FeaturedHaberler

Yeni Kia Sportage hakkında her şey




Kia, yeni Sportage’ın iç mekanını gösteren 3 farklı görsel ile birlikte aracın teknik detaylarıyla ilgili kapsamlı bilgileri basınla paylaştı.

Boyutlarla başlayacak olursak yepyeni Sportage, selefine kıyasla 40 mm daha uzun (4480 mm) ve 30 mm daha geniş dingil açıklığına sahip (2670 mm). 1635 mm’lik yükseklik ise değişmemiş. Aracın lastikleri ve gövde uçları arasındaki mesafe önce 20 mm artarken, arkada 10 mm kısaltılmış. Yeni gövde aynı zamanda aerodinamik olarak daha avantajlı. 3. nesil Sportage’ın 0,35 Cd’lik sürtünme katsayısı, 4. nesilde 0,33 Cd’ye indirilmiş.

Artan hacmin etkisi olarak bagaj kapasitesi 465 litreden 503 litreye çıkmış. Yakıt tankı ise artık 58 litre yerine 62 litre yakıt taşıyabiliyor. 16 inçten 19 inçe çok çeşitli alaşım jant seçenekleriyle satılacak model, yeni eklenen GT Line versiyonunda özel bir 19 inç jant ile gelecek. Bu versiyon ile birlikte aynı zamanda daha sportif bir görünüm, küp şeklindeki LED sis farları, çift çıkışlı egzoz, metal görünümlü difüzör ve daha sert süspansiyon ayarı bulunacak.

2016 Kia Sportage’ın motor listesi, 1.6 litrelik GDI ile başlıyor. 132 PS maksimum güç ve 161 Nm maksimum tork üreten bu seçeneğin turboşarjlı versiyonu T-GDI ise 177 PS maksimum güç ve 265 Nm maksimum torka sahip olacak. Bunun yanında ekonomik ancak ülkemizde vergi mağduru olarak nitelendirilen 115 PS güç üretebilen 1.7 litrelik CRDi bulunuyor. 2.0 litrelik CRDi motorun ise 136 PS & 373 Nm ile 184 PS & 400 Nm değerlerine sahip iki farklı versiyonu bulunuyor. Motor seçeneklerine göre değişmekle birlikte 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve yeni 7 ileri çift kavramalı şanzıman bu motorlara eşlik edecek.

2016-yeni-kia-sportage-iç-mekan-kabin-teknik-özellik-özellikler-fiyat-detay-detaylar (5)

Kabine ilerlediğimizde, aracın daha fazla yumuşak plastik parçayla donatılmış olduğu hemen göze çarpıyor. 7 ve 8 inç boyutundaki bilgi/eğlence sistemi ekranı seçeneklerine standart olarak 6 hoparlörlü 160 watt gücündeki ses sistemi eşlik ediyor. Daha iyi bir müzik deneyimi isteyen alıcılar için ise 8 hoparlörlü 320 watt gücündeki JBL ses sistemi opsiyonu bulunuyor.

Aracın artan boyutlarının bir diğer olumlu sonucu, genişleyen iç mekan hacmi olmuş. Baş mesafesi önde 5 mm, arkada 16 mm artarken, diz mesafesi önde 19 mm, arkada 7 mm arttırılmış. Ek bir ödeme ile yeni Sportage, hem önde hem arkada ısıtmalı ve sürücü için 10, yolcu için 8 noktalı elektrikli ayarlanabilir koltuklar ile tercih edilebiliyor. Arka koltuklar 23 dereceden 37 dereceye, 17 farklı pozisyonda yatırılabiliyor.

Yeni Sportage ile çoğu kompakt crossover rakibine göre kabine daha az gürültü almak üzere mesafe harcadıklarını söyleyen Kia, modelin gürültü, titreşim ve sertlik (Noise, vibration and harsness – NVH) değerlerinin azaltıldığını özellikle belirtiyor. Otomatik acil durum freni, şerit takip ve şeritten ayrılma asistanları, otomatik uzun far asistanı, hız limiti bilgi fonksiyonu, kör nokta takip ve uyarı sistemi gibi pek çok güvenlik donanımına sahip crossover, günümüzün şartlarını yerine getiriyor.

Önümüzdeki haftalarda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) ilk defa ziyaretçilerle buluşacak 4. nesil Kia Sportage, 2016’nın ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bir gazetede okuduğum habere göre yeni Sportage’ın Türkiye’ye özel olarak 1.6 dizel ve 7 ileri Dct şanzıman kombinasyonu ile gelme olasılığı varmış. Umarım bu olasılık gerçekleşir.

  2. Aracin ici gayet guzel gorunuyor. Fiyatlar da sanirim kuzeni tucson ile yakin olacaktir. Minik kizimizla 3 kisilik bir aileyiz. Allah nasip eder ise daha da buyumeyi dusunuyoruz o yuzden bu siniftaki araclar fena halde aklimi celiyor. C sinifinda kafamdaki tek model 308 idi, sene sonu veya 2016 da sw gelecek dedikodusu var o yuzden beklemedeyim. Zaten bir ev esyasini bile 3 aylik arastirma sonucu alan ben, bakalim araba aliminda ne yapacagim 🙂

    Bu arada ben fotofraflardan aracin onunu porsche macan a benzettim. Elestri mahiyetinde soylemiyorum yanlis anlasilmasin. Ya da yanlis anlayin canim banane 🙂

  3. arkası haricinde hiç hoşuma gitmedi.
    Eski kasanın önü ve içi çıktığı yıla göre daha iyi, yenilikçiydi. bu modelde öyle bir hava yok.
    Bayan arabası gibi sevimli saçma sapan bir araç yapmışlar.
    Birde 1.6 dizel otomatik kombinasyonu yine yok.

  4. Arabanin arkasi ve ici guzel suruyor.Fakat on tarafini begenmedim.Eski kasanin onu araci daha heybetli oturakli gosteriyordu. Bu sanki biraz 2008 gibi duruyor.Belki fotodan dolayidir.Kardesi Tucson tasarim olarak bir adim onde bana gore.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu