Haberler

Siyah-Beyaz Ford Fiesta ve Ka serisi




6. nesil Ford Fiesta 7 yaşına basarken, 2. nesil Ford Ka 6. yaşını geride bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde Ford bu iki araç için “Black&White Editions” adını verdiği özel seriler üretme kararı aldı. Adından da anlaşılacağı gibi bu iki aracın dış gövdesinde zıt renk kombinasyonları kullanılacak. Aracın üretileceği fabrikada bu seriler iki farklı şekilde üretilecek. Aracı satın alacak kişinin zevkine göre üretilecek olan araçlar, siyah gövde üzerine beyaz detaylar veya beyaz gövde üzerine siyah detaylar seçenekleri ile alınabilecek.

Bu iki tonlu renk kombinasyonu aracın iç tarafında da kullanılacak. Ford’un “Midnight Black” ve “Crystal White” adını verdiği iki renk kombin edilerek, aracın iç döşemesinde ve donanımlarında kullanılacak. Ayrıca Ford ezberleri bozarak, aracın yan aynalarıda ve jantlarında da aracın gövde rengiyle zıt olan renkler kullanacağını açıkladı. Tüm bu ayrıntılar düşünüldüğünde, alışılmışın dışında ve özgün arabalar ortaya çıkacağı kesin ancak araçların beğenip beğenilmeyeceği bu araçlar piyasa sürüldüğünde anlaşılacaktır.

Bu özel serinin araçları yalnızca “Titanium” donanım paketi ile satın alınabilecek. Özel seri Ford Ka, opsiyonel olarak satın alınabilen, tavan spoileri ve dokunmatik klima kontrol paneli yanında birçok özellik sunsa da motor seçeneği olarak tek bir motor sunuyor; 1.2 litrelik benzinli Duratec motoru.

Özel seri Ford Fiesta’nın ise donanım bazında Ford Ka’ya nazaran çok fazla artısı olmamasına rağmen motor seçeneklerinde müşterilerine geniş bir yelpaze sunuyor. Bunlar; 1.25 veya 1.4 litrelik benzinli Duratec motorları, 1.0 EcoBoost motoru, 1.5 veya 1.6 litrelik TDCi turbo dizel motorları.

Araçların özel olarak çekilen videosu:

Fotoğraf Galerisi:

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ford bu seride kullanacağı rengi “Midnight Black”olarak açıkladı. İsterseniz araştırabilirsiniz:)

  2. zaten yıllardır folyo kaplamayla yapılan bi kombin özellikle beyaz arabaya piano black ayna ve tavan çok yaygın türkiyede de çok var. maliyetide 150 tl 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu