FeaturedTadımlıkVideolar

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI ELITE PLUS | 0-100 hızlanma




177 hp’lik Hyundai Tucson 1.6 T-GDI’ın 0-100 km/sa denemesi. Fabrika verisi: 9,1 sn.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. Bu araçta 18 inch jant + stop-start + önden çekiş (otomatik ama) olsaydı, 0,5 – 1 litre arasında yakıt tasarrufu belki olurdu. Ben de test ettim, hızlanma güzel, ancak çok sakin kullanımda, normal modda bile 10,5-11 litre yaktı. O da yoğun trafik olmayan bir yerde (ankara akbak’ın test güzergahında) Sadece bir kere 3-4 saniye dip gaz yaptım.

  2. ben test sürüşüne cıktıgımda 9.6 litreydi. hatta ben ilk bindiğimde 9.8 di test bittiğinde 9.6 litreye düşmüştü.tabi trafiğin az olduğu bir yerde test etmiştim Bursa Şentürkler Yalova yolunda.Aracın konforu 18 inc jantlara göre rağmen iyi bence.yalıtımıda o gün rüzgar olduğu için mi bilmiyorum biraz ses alıyordu sanki

  3. Arkadaşlar bende yeni kasa 1.6 dci Platinium Qashqai manuel var. Performansını biliyorsunuz zaten, yakıtı da fena değil. Ancak,,, bu aracı sürdükten sonra benim araç çocuk oyuncağı gibi geldi. Araç sessiz, çok konforlu, geniş, malzeme kalitesi özellikle tuş takımları filan gayet güzel (sert plastikler hariç tabiki). Hatta performansı bile çok daha iyi geldi. Kaldı ki, benim aracın torku 320, bunda da hatırı sayılır tork var, 265.. Donanım olarak da çok daha iyi. Benim araçla Ankara şehir içi (çankaya nedeniyle rampa çıkıyorum) dikkat etmeden 7.8 ortalamam var. Kaldı ki start-stop uda hep kullanırım. Yeni tucson da start stop da yok ve benim güzergahta sanırım rahat rahat 12 filan yakar 🙂 Bırakın şehir içini, şehir dışı verisi zaten 6.5. yani 110-120 ile filan gidilince herhalde 7.5 ile 8 arası bişi yakar gerçekte. Ben de başta çok hevesliydim, ancak bu yakıt yüzünden keyfim kaçtı. Sanırım çoğu müşteri kitlesinde de böyle olacak ve aracın fiyatını artıramayacaklar, hatta bana göre düşecek… Zaten dün en son elite plus ı 111.500 e bıraktılar. Başta 300 tl indirim yapıyorlardı ancak. Bizim ülkede araç alıcılarının ilk önemsediği yakıt… Haklı olarak…

      1. Eh yani…Koskoca Hyundai bunu düşünemiyor mu yani diyebilirsiniz ama…Benim düşüncem şu: Bu tarz bir araç alanların yüzde kaçı bunu performans beklentisi ile yapar ki? Bu tarz araçlar, yerden yüksekliği ile kent içi trafiğinde etrafa hakimiyet sağlasın, iri cüssesiyle trafikte güven versin (sıkıştırmasınlar etmesinler), geniş ve ferah bir iç mekân sunsun diye alınır. 136’lık dizel bu aracın işini görürdü fazlasıyla.

  4. ben de 177hp lik ful versiyonunu deneme fırsatı buldum, benim için aracın iç mekanından aldığım ferahlık ve yola hakim sürüş önemli olduğundan aracın içinde kendimi hem çok güvende hem de hakim hissedebildim, geri görüş kamerasının direksiyonun dönüş açısına göre ön görülü bi şekilde parkın nerede sonlanabileceğini gösterme özelliği dikkatimi çeken hoş ayrıntılardan biriydi, kokpitteki sert plastik ve yüksek yakıt tüketimi dışında gayet memnun kaldım, eger 1.6 dizel seçeneği ve benzinli seçeneklerinde de yakıt tüketmini düşürecek bi çalışma yaparlarsa en kısa sürede almayı düşünebilirim.

  5. Bence bu testlerde daha precise olmak adına eğim ölçüp onu da belirtirseniz daha sağlıklı olur. Şahsen fabrika verisiyle aynı olunca çok az da olsa bir eğim vardır pozitif diye düşünüyorum.

  6. Bu aracın en önemli özelliği güvenlik + konfor+ performans. Ama en çekici yanı 177 beygir olması ( güce hükmet… ) Bu araca 1.6 dizel konsa, 1600-1700 kg ağırlığıyla bu aracın performansı ciddi anlamda kötüleşir. Herkes ekonomik olur diyor ama, o ağırlıkla 136 beygir 300 tork filan yine şehir içinde yakacaktır. Kaldı ki, 185 beygirlik 400 torkluk dizelin yakıt ve performansına bakın, o bile eh işte yani.. Tamam o 2000 motor ama olsun yinede pek iç açıcı değil. Bence bu motorun iyileştirilip, start- stop filan eklenip şehir içinde yakıtın 9 küsurlara düşürülmesi gerekir.

    1. Bu motor tipindeki araçlar genelde Amerika ve Arap ülkelerine hitap ettiği, ülkemizin bu pazarda pek önemsenmediği dikkate alınırsa 1.6 dizel motorun Hyundai için pek de önemli olmadığı anlaşılıyor ki dediğiniz gibi 1.7 tona yaklaşan ağırlıkta yakıt ekonomisi zor olacaktır. Yine de bu aracı Türkiye’ye gönderdiğine şükretmek gerekiyor. Bakınız Yeni Sonata’nın S’si bile Türkiye’de yok.

  7. Rakiplerine göre fiyat çok yüksek tüketim en büyük handikapı bence.Türk tüketicisine hitap edeceğini düşünmüyorum rakiplerinin dizel otomatik seçeneği varken pek tercih edilmez.Kore menşeli araçların en büyük sorunu ağırlıkları.Hafif araç yapabilecek teknolojiye hala ulaşamamışlar.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu