FeaturedHaberler

Sert çocuk: M4 GTS




BMW, 30 Ekim’de başlayacak Tokyo Motor Show’da M4 GTS modeliyle gövde gösterisi yapacak.

M4 Coupe’nin özel olarak hazırlanması sonucu ortaya çıkarak agresifliğin ve sportifliğin yeniden tanımını yapan M4 GTS’in, aerodinamik bodykiti ile fark edilmemesi neredeyse imkansız. Aracın ön yüzünde yeniden tasarlanmış motor kaputu ve ayarlanabilir ön tampon lipi göze çarparken arka kısımda ise daha önceki GTS modellerinde de gördüğümüz tarzda büyük bir kanat bulunuyor. Motor kaputu hariç karbon fiberden üretilen bu parçalara yine karbon fiberden üretilmiş arka difüzörün eşlik ettiği otomobil, titanyum egzoz sistemiyle donatılmış. Özel olarak tasarlanan hafif alaşım jantlarla birlikte Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin kullanılacağı belirtilen M4 GTS, aydınlatma sistemiyle de benzersiz bir görsellik sunacak. GTS’in ön farlarında LED sistemini kullanmayı uygun gören BMW, stoplarda ise OLED sistemini kullanarak M4 GTS’in bu teknolojiyi kullanan ilk seri üretim otomobil olmasını sağlamış ve böylece bu unvanın sahibi olmak isteyen Audi‘ye de son saniye golü atmış.

Alcantara döşeme ve direksiyonla birlikte karbon fiberden üretilmiş sırtlığa sahip koltukların bizleri karşıladığı GTS’in iç mekanı, M4 Coupe’den çok da farklı değil. Konsolda yer alan sarı renkli GTS yazısıyla dikkat çekmek isteyen modelin arka koltuklarının yerinde ise yeller esiyor. Standart olarak sunulan üç noktalı emniyet kemerlerinin yanında altı noktalı yarış tipi emniyet kemerlerinin de sunulduğu otomobilde, turuncu renkli takla barı ve yangın söndürücü gibi opsiyonlar bulunuyor.

3.0 lt altı silindirli TwinPower turbo motorun kullanıldığı GTS, daha önce haberimize de konu olan su enjeksiyon sistemine sahip. 500 PS güce ve 600 Nm tork değerine sahip bu motor, yedi ileri M DCT şanzımanla birlikte sunuluyor. 0-100 km/sa hızlanması için 3.8 sn’ye ihtiyaç duyan M4 GTS’in maksimum hızı 305 km/sa’e sınırlandırılırken, modelin Nürburgring Nordschleife pistini 7 dk 28 sn’de tamamladığı belirtiliyor. Elde ettiği gücü karbon seramik frenler sayesinde dizginleyebilen GTS’in virajlardaki en büyük yardımcısı ise ayarlanabilen M süspansiyon olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz gün açıklanan resmi rakamlara göre M4 GTS, United Kingdom’da 146.200 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Senkronize olarak ABD’de de satışa sunulacak olan modelin fiyatı hakkında fazla açıklama yer almıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

    1. O spoyler aerodinamik amaçlı kullanılıyor. M3 GTS’de kullanıma göre, piste çıkmadan önce manuel olarak ayarlanabiliyordu hatta.

  1. Bu renk GTS için biraz ciddi kalmış açıkcası. GTS ruhu, turuncu veya benzeri bir spor renkte yaşatılmaya devam edilebilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu