Haberler

Ferrari F12 Tour de France ortaya çıktı




Ferrari’nin sınırlı sayıda üreteceği F12tdf (Tour de France) modeli ortaya çıktı.

Ferrari F12 Berlinetta modeli üzerinde motor, aerodinamik ve araç dinamiği iyileştirmeleri yapılarak ortaya çıkan araç adını Ferrari’nin de katıldığı ve 1950’li yıllarda yapılan Fransa dayanıklılık yarışlarından alıyor. Kaputunun altında bulunan 6.3 litrelik V12 motoru, 769 beygir güce sahip ve 705 Nm maksimum torka ulaşabiliyor. Ferrari’nin bir klasiği olan F1 DCT şanzımanın bulunduğu araçtaki vites oranları ve vites büyütme/küçültme hızları da iyileştirilmiş.

0’dan 100’e 2.9, 0’dan 200’e ise 7.9 saniyede ulaşabilen İtalyan canavarı, saatte 339 kilometrelik maksimum hıza sahip. Araç ayrıca Ferrari’nin İtalya’daki genel test pisti olan Fiorano’da yapılan pist testlerinde markanın son yıllardaki iddialı modeli La Ferrari’den sadece 2 saniye yavaş kalarak 1 dakika 21 saniyelik bir pist derecesi elde etmiş.

1415 kg’lik ağırlığıyla babası F12’den 110 kilo daha hafif olan F12tdf, karbon elyaf kullanımının arttırılmasıyla sıkı bir diyete girmiş. Bu diyetin meyvesini downforce değerlerinde %87 artış olarak alan F12tdf 200 kilometre hızda 230 kilogramlık bir downforce üretiyor. Satış adedi 799 adetle sınırlanacak Ferrari F12tdf’nin satış fiyatı henüz açıklanmazken F12 Berlinetta’dan biraz daha pahalı bir fiyat etiketinin olması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu