Haberler

Urus az kalsın yakalanıyordu!




Lamborghini, yeni çıkaracağı SUV’si Urus’u şimdiye kadar çok başarılı bir şekilde casus fotoğrafçıların objektiflerinden uzak tuttu. Ancak bu başarısı 2 gün önceye kadardı, çünkü birisi Urus’u Münih’te, havaalanı otoparkında kamuflajlı bir şekilde bırakıp gitmişti. Otomobil, kamuflajı sayesinde olacak ki, Top Gear editörü Rowan Horncastle’ın dikkatini çekti. Otomobile yakından bakmak isteyen Horncastle, karşısında yeni Urus’u bulunca fotoğrafını çekip Twitter’da takipçileriyle paylaşmadan edemedi.

Bunca zamandır sır misali saklanan bir otomobilin havaalanı otoparkına bırakılmasına anlam verememiş olabilirsiniz; ki haklısınız da. Yanılan kişi Horncastle olmuştu; Horncastle, Urus süsü verilmiş bir Audi Q7’yi fotoğraflamıştı. Aslına bakılırsa bu şaşırtmaca oldukça başarılı bir şekilde yapılmıştı. Urus, konsept otomobilken sivri bir buruna sahipti fakat Q7’yi Urus’a çevirmeye çalışanlar bu noktayı atlamıştı. Bunun haricindeki birçok şey, “acaba gerçekten Urus olabilir mi?” sorusunu akıllara getirecek kadar güzel detaylandırılmıştı. Q7’nin farlarının etrafı sivri şekilli bir maskeyle kapatılmış ve Lamborghini’nin sivri tasarım dili yakalanmıştı. Öyle ki, sürücü kapısında bir Urus logosu dahi bulunuyordu.

fake_lamborghini_urus

Kısa bir süre sonra otomobilin gerçek bir test prototipi olmadığı ortaya çıktı. Münih’in 165 kilometre kuzeyindeki Nürnberg şehrinde bulunan bir Lamborghini bayisi, bir Audi Q7’yi uzun uğraşlar sonucu Urus’a benzetmiş ve reklam için sokağa salmıştı.

Otomobilin Lamborghini bayisi tarafından hazırlanmış olması sizi yanıltmasın; Urus’a benzetilen Audi Q7, Lamborghini’den habersiz bir şekilde yapılandırılmıştı. Lamborghini’nin açıklamarına göre Urus, konsept modeline tasarım olarak oldukça benzer olacak, yani dümdüz bir Audi burnu yerine sivri burunlu bir model bekleyebilirsiniz.

Urus’un en hızlı ve en kuvvetli SUV olacağının sözünü veren Lamborghini, bu otomobilde Porsche Panamera Turbo’da kullanılan ve 542 beygir güç ile 770 Nm tork üreten 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motoru bulunduracak. Motorun biraz gıdıklanarak veriminin arttırılması ise söz konusu Lamborghini olduğuna göre kesine yakın bir olasılığa sahip.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu