Haberler

Ferrari F12tdf’in kalbi




Ferrari, birkaç gün önce tanıttığı F12tdf (Tour de France) modelinin ardından bu modelde kullanılan V12 motoru tanıtan bir video paylaştı.

F12 Berlinetta’da kullanılan motordan 40 PS ve 15 Nm daha güçlü olan 6262 cc’lik bu motor, 780 PS güç ve 705 NM tork değerleriyle göz dolduruyor. Ferrari, F1 otomobillerinden aldığı; değişken geometrili emme manifoldu ve mekanik subap iticilerinin yanında yeniden tasarladığı gaz kelebeği sayesinde aşırı besleme olmadan maksimum tork değerinin %80’ini 2500 d/d’da verebilen bir motora imza atmayı başarmış.

Artan motor gücünün yanında 110 kg hafifletilen yapısıyla 0-100 km/sa hızlanmasını 2.9 sn’de tamamlayan F12tdf, 340 km/sa’lik maksimum hız değerine sahip. Modelde kullanılan F1 DCT şanzımanı da elden geçiriren Ferrari, vites büyütme ve küçültme hızlarının sırasıyla;%30 ve %40 oranında artmasını sağlamış.

Toplamda 799 adet üretileceği açıklanan F12 Tour de France’ın fiyatıyla alakalı henüz bir bilgi bulunmazken, Ferrari’nin kısa süre sonra konuyla alakalı bilgilendirme yapması bekleniyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Atmosferik motorlar tarih olmadan bunu alıp bi kenara koymak gerek (parası olana tabi) …. Bundan 50 sene sonra anlatılır “işte zamanında böyle bir v12 vardı” diye.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu