FeaturedHaberler

Hyundai’den hot hatch: i30 N




Hyundai’nin N takısıyla sunacağı ilk performans modeli i30 N, Hyundai’nin Nürburgring yakınlarındaki teknoloji merkezi etrafında kamuflajlı olarak görüntülendi.

Hyundai, önümüzdeki dönemde bazı modellerinin performanslı versiyonlarını da piyasaya sürerek, daha çok satış hedefliyor. Bu hedefi doğrultusunda Hyundai, eski BMW M mühendislik şefi Albert Biermann’ı 2014 yılında işe almıştı. Biermann’ın ilk icraatı ise, 2017 yılında çıkacak olan üçüncü nesil i30’a bir performans modeli eklemek olacak. Fakat yakalanan i30 N, şu an için ikinci neslin platformu üstünde test ediliyor.

Şu an edinilen bilgilere göre i30 N, 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. i30 N, RM15 konseptinde kullanılan 300 beygir güç ve 383 Nm tork üreten 2.0 litrelik turbo benzinli motorla beraber gelecek. Ayrıca üçüncü nesil İ30’un, kullanılacak yeni platform sayesinde hatırı sayılır derecede kilo kaybedeceği belirtiliyor.

02rm15

 

İ30 N, üçüncü nesil İ30’un ardından 2017 yılında yollarda olacak.

Üçüncü nesil kamuflajlı İ30:

 

İkinci neslin platformunda test edilen İ30 N:

 

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Başlık yanlış olmuş. ”hothach” değil ”Hot Hatch” olması gerekiyor.

    1. i20 N Sport, bu isimle sunulacak ilk modelken i30 N, N takısıyla sunulacak ilk performans modeli olacak. Örnek olarak i20’yi M paket 3 serisi gibi, i30’u ise M3 gibi düşünebilirsiniz.

  2. Şu anki çekiciliğini kaybedecek gibi gözüküyor, kamuflajsız görünce fikrim değişebilir..

  3. Hyundai’nin performans kısmına “N” adını vermesi , Albert Biermann’ın etkisi mi yoksa markanın tasarrufu mu merak ettim doğrusu . Çin işi taklit görüntüsü veriyor bu halde .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu