Haberler

Mercedes-Benz Vision görücüye çıktı




Mercedes-Benz’in yenilikçi tasarım öğelerini barındıran Vision konsepti Tokyo Motor Show’da tanıtıldı.

Tasarımsal olarak Daimler grubunun ilk otonom aracı olan F 015 Luxury in Motion’den ilham alan Vision, boyutları ve işlevi bakımından MPV sınıfı kullanıcılarına yönelik bir araç. Vision’un pek çok yerinde mavi renkte LED aydınlatmalar kullanılmış ve bu aydınlatmaların altında 360 derece görüş alanına sahip kamera ve harekete duyarlı sensörler yer alıyor. Ayrıca 26 inçlik dev jantlar da Vision’u göründüğünden daha heybetli bir hale getirmiş.

1600 mm boyunda, 2100 mm genişliğinde ve 4803 mm uzunluğunda olan Vision’un iç mekanı ise bambaşka bir dünyaya adım atıyor. U şeklindeki tek parça koltuk 5 kişiyi taşıyabiliyor ve 3D hologramlar sayesinde eğlence sistemi, uygulamalar ve harita kontrol edilebiliyor. Araç otonom sürüş için tasarlandığı için isterseniz direksiyon bölümünü bu hologramlar sayesinde aktif edebiliyorsunuz.

Mercedes Vision, hidrojen tankları ve kablosuz şarj edilen bataryası sayesinde 790 km’lik geniş bir menzile sahip. Hidrojen hibrit teknolojisine sahip aracın menzili bünyesindeki enerji geri dönüşüm motoru sayesinde 980 km’ye kadar çıkabiliyor. Mercedes bu konsepti gelecek için çok önemli bir adım olarak görse de Vision konseptinin kullanıcılar için vaat ettikleri yüzünden seri üretime geçip geçmeyeceği belirsiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu