Haberler

Porsche Macan GTS 360 beygir ile geliyor




Porsche, 2017 yılında piyasaya sunacağı Macan GTS’yi duyurdu.

Görsel olarak zayıf olan Macan S üzerine inşa edilen GTS’nin hatları dışarda parlak/mat siyah aksamlar ve 20 inçlik RS Spyder dizaynı saten siyah tekerlekler ile mütevazi bir şekilde revize edilmiş.

Büyük değişiklikler ise iç mekanda gerçekleşmiş. Deri-alcantara spor koltuklar, deri aksam ve standart Porsche iletişim yönetimi sistemi (Porsche Communication Management System) bunlardan bazıları. Porsche’nin crossover aracı usb ve aux girişi bulunan sekiz hoparlörlü ses sistemine sahip.

Aracın kalbinde 360 hp güç ve 500 Nm tork üreten çift turbolu 3.0 lt V6 motor bulunuyor. Dört tekerlekten çekişli ve yedi ileri çift kavramalı PDK şanzıman ile gelecek araç 255 km/s maksimum hıza ulaşıyor (opsiyonel spor krono paket ile alındığında) ve 0-100 km/s hızlanması 4.8 saniye.

Güçlendirilmiş motorun yanı sıra Macan GTS’in yeniden ayarlanan stabilite yönetim sistemi daha dinamik bir sürüş deneyimi sağlamayı vaad ediyor. Porsche’nin crossover aracı yüksek performanslı kırmızı kaliperler ile süslenmiş önde 360mm, arkada 330mm diskleri olan fren sistemine sahip.

Bunun yanında, model havalı süspansiyon ile donatılmış ve Porsche aktif süspansiyon yönetim sistemi (Porsche Active Suspension Management system) ile sürücünün sürüş yüksekliği ve amortisör sertliğini ayarlamasına izin veriyor. Sistem Macan Turbo’ya göre 10-15mm daha alçak olan sürüş yüksekliğine göre ayarlanmış.

2017 Porsche Macan GTS Mart ayında 67.200 Dolar başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. Almanya’da ise hali hazırda sipariş edilebilen araç için istenen fiyat ise 73.400 Euro.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu