FeaturedHaberler

Dönüyor: Toyota Supra




Toyota, önümüzdeki sene bir Supra konsepti tanıtabileceğini resmi bir ağızdan açıkladı.

Toyota, geçtiğimiz günlerde Tokyo Auto Show’da geleceğin giriş seviye spor otomobil modellerinin öncüsü olacak olan S-FR Concept’i tanıtmıştı. Dedikodulara göre yeni Supra, eğer tekrar üretilirse bu konseptin geliştirilmesiyle ortaya çıkacaktı. Fakat Tetsuya Tada, yeni Supra’nın geleceğini müjdelerken, altyapının sanıldığı üzere S-FR konseptine dayanmayacağını belirtti.

S-FR Konsepti:

000

Toyota’nın spor otomobil bölümünün şefi Tetsuda Tada, geçtiğimiz sene tanıtılan konspet FT-1’in yeni tanıtılacak Supra Konsept’e öncü olacağını belirtti. Birçok yeni teknolojinin ve sıralı bir vites kutusunun Supra Konsept’te bulunacağını söyleyen Tada, son dönemdeki beygir savaşlarına katılmayacaklarını, amaçlarının eğlenceli bir sürüş yakalamak olduğunu aktardı. Bu ifade size mütevazı görünmesin, zira Tada, Porsche 911’i geçebilecek bir motor performansı göreceğemizi belirtti.

Motor konusunda Tada pek bilgi vermese de, BMW-Toyota ortaklığının sonucu olarak Supra’da, 6 silindirli 3.0 litrelik 335 beygir güce ve 450 Nm torka sahip motor kullanılabilir. İlerleyen dönemde 473 beygirlik hibrit bir motoru da Supra’da görebiliriz.

Toyota tarafından 1978-2002 yılları arasında üretilen Supra, özellikle son nesliyle kendine ait büyük bir hayran kitlesi yaratmış ve efsane Japon otomobilleri arasına katılmıştı. En iyi ihtimalle yeni Supra, önümüzdeki sene konsept olarak tanıtılıp 2017’de yollara çıkacak.

Resimler FT-1 Konsepti’ne aittir:

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. 9bin devir cevirmeyecekse yapmasinlar. benzer motorlu birsürü sıkıcı makinalar var zaten. Olmusken farkli ve heyecanli bisey olsun.

  2. NFS Underground 2’de en efsane bu yürüyordu. Arkadaş bunla hepimizi tokatlıyordu hiç unutmam 😀

  3. Bütün mekanizmi o püfür püfür esen analog havayı öldürmüş sanırım Toyota. Şimdi bunda elektronik el freni, kapanmayan esp, kesiciye girmeyen otomatik şanzıman falanda vardır. 😀

    Yada biz çok eski kafalı yenilikçiliğe kapalı insanlarız ordan geliyor bu önyargı, bilemiyorum. 🙂

  4. hibrit biraz garip olmuş spor araç ve sessiz bir motor ama farklı bir tat olur bekleyelim bakalım i8e benzer bir motor gibime geliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu