Haberler

Nürburgring’e FIA ayarı




FIA’nın Nordschleife’ye yapılacak iyileştirmeleri onaylamasıyla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren ünlü pistte hız sınırları kalkacak. FIA aynı zamanda Nürburgring Nordschleife’nin lisansını da 3 yıl uzattı.

2016 yarış sezonunun başından itibaren pistin sahipleri güvenliği arttırmak amaçlı 7 iyileştirme yapacak. Bunların çoğu yeni tel örgüler ve bariyerlerden oluşacak ancak büyük projelerden biri pistin Quiddelbacher Höhe ve Flugplatz kısımlarına denk gelen 500m’lik bir bölümünün yoldaki bozuklukları gidermek amacıyla yeniden yapılması. Bunun dışında Schwedenkreuz’un bir kısmı seyircilere kapatılacak. Pistin yönetim sorumlularından Carsten Schumacher, yapılacaklardan bahsederken pistin kendine has karakterinin korunacağını belirtti.

Nordschleife, önümüzdeki yıllarda bunlarla kalmayarak gelişmeye devam edecek. FIA ile ortaklaşa uygulanacak 3 aşamalı bir planları olduğunu belirten pist yöneticileri, 2019’a kadar yapılacak diğer işlerin detayıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı.

Mart’ta yapılan VLN Dayanıklılık Şampiyonası’nda yaşanan ölümlü bir kaza sonucunda hız limitleri gündeme gelmişti. Bu şampiyonadan sonra 24 saatlik yarışta ve onun da sonrasında pistte testlerini yapan üreticilere de bu limitler getirildi. Üreticiler, bu limitler yüzünden tur rekoru kıramayacak duruma geldiler.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu