Haberler

Audi TT RS görünmeye başladı




Yakın gelecekte kullanıcılarına sunulması beklenen Audi TTRS, Worldcarfans’ın kayıtlı okuyucuları tarafından izlemeye alındı.

Casus fotoğraflara ve Audi’nin henüz paylaşmadığı gayri resmi fotoğraflara göre dijital olarak hayal edilen modelin, kapakta gördüğünüz fotoğrafa çok benzemesi bekleniyor.

Casus fotoğraflardan edinilen çıkarımlara göre, tipik Audi modasını azgın bir coupeyle birleştirecek olan TTRS’in TTS’e ek olarak daha keskin hatlara sahip olması bekleniyor.

Arka spoiler, daha büyük hava girişleri, hafif alaşım jantlar, oval ekzozlar, geliştirilen frenler ve süspansiyon sistemi ile ”R” ve ”S” harflerini hakeden model iç kısımda da aynı bolluğu sunuyor.

Dış kabindeki sportifliği iç kısma ”premium hava” şeklinde enjekte eden Audi, vücudu saran koltuklar ve gelişmiş bilgi & eğlence sistemleri ile birlikte TTS’den daha yenilikçi olmayı vaad ediyor.

Dikkatin yoğunlaştığı bölüm olan kaputun altı ise biz petrolhead‘leri mutlu edecek gelişmelere ev sahipliği yapmış. TT S’in sahip olduğu 2 litrelik turbo beslemeli motorun aksine 2.5 litrelik 5 silindirli motora kaputun altında yer verecek olan TTRS, aynı zamanda 400 beygir güce sahip olacak.

Performans olarak en iyi TT olması beklenen RS’in AWD(4 tekerlekten çekiş sistemi) ve çift kavramalı otomatik şanzımanla kullacılarına sunulması bekleniyor. Bu kombinasyonlarla 0-100 km/s akselerasyonu için sadece 4 saniyeye ihtiyaç duyacak olan TTRS’in, standart halinde 250 km/s, opsiyonel performans paketiyle birlikte 280 km/s son sürate sahip olması bekleniyor.

Audi’nin henüz başlangıç fiyatıyla ilgili hiçbir açıklaması yokken bunun hakkında da tahmin yürüten okurlar, TTS’in 49.100 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulduğu pazara TT RS’in de 60.000 Euro civarından giriş yapmasını bekliyor.

Beklentileri ve kullanıcılarının içerisindeki çoşkuyu hisseden Audi’nin, daha fazla sabırsızlığa maal vermeden Mart 2016’da gerçekleştirilecek olan Cenevre Fuarı’nda modeli gözler önüne sermesi bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu