Haberler

Koenigsegg Regera süpersporlara meydan okuyor




Süper spor üreticisi Koenigsegg’in en son ürettiği model olan Regera, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi gözüken tasarımı ve özellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

5.0-litre V8 motora 3 adet elektrikli motorun destek vermesiyle tam 1500 beygir güç ve 2000 Nm tork üreten Regera, 0’dan 100’e 2.8 saniyede çıkıyor. 402 km’lik maksimum sürate sahip olan araç bu hıza 20 saniyede çıkabiliyor.

Koenigsegg Regera, motor özelliklerinden çok çarpıcı tasarım öğeleriyle dikkat çekiyor. Robotize kapı sistemi olarak adlandırılan otomatik açılan kapıları aracın geneline uyarlayan Koenigsegg; kaput, bagaj kapağı ve tavanın da otomatik olarak açılabildiği bir sistem geliştirmiş. Böylece Transformers benzeri bir yapıya bürünen aracın dünyanın ilk tam katlanır arka kanada sahip olduğunu da ekleyelim.

Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Regera yalnızca 80 adet üretilecek ve 2 milyon dolardan alıcı bulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Super spor? Bi tanesi bile yaklasamaz koenigsegge. Daha agera r larla bas edemiyor o supersporlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu