Haberler

Yeni 5 Serisi umut veriyor




BMW tarafından gerçekleştirilen hamlelere göre 2016 yılının 2. yarısında çıkması beklenen yeni 5 Serisi RM Desing tarafından dijital olarak hayal edildi.

Eğer yeni 7-Serisi’ni beğendiyseniz ve gözleriniz artık aşina olduysa yeni 5 sizi fazla rahatsız etmeyecektir. Ama BMW’nin büyüte büyüte böbrekten çok akciğere benzettiği ön panjurları tıpkı 7 Serisi’nde olduğu gibi burda da biraz büyümüş.

RM Desing’ın oluşturduğu bu fotoğraf Bavyera’nın orta boyut ve segmentteki bir sedanını gözler önüne sererken, böbreklerin aksine modelin uzunluğunda kısalma olduğu dikkatlerden kaçmamış.

G20 koduyla kullanıcılarına sunulması beklenen Yeni 5 Serisi’nin aynı varyasyon ve motor seçeneğiyle şuan alınan bir 5-Serisi’nden en az 100 kg daha hafif olması bekleniyor. Bu da tabiki Bavyeralı markanın uzun süredir geliştirdiği CLAR platformuyla doğrudan ilişkili.

Her ne kadar yeni 5 Serisi modernleşme çabası içerisinde 7 Serisi’ne benzemeye başlasa da iç mekan olarak güncel 5 Serisi’yle aynı komponentlerin kullanılması bekleniyor. Bu sayede 5 Serisi’yle bağını koparmayacak fakat modern çağa da ayak uydurmuş olacak.

Daha fazla kullanışlılığı kullanıcılarına sunan 5 Serisi Touring versiyonunun, sedandan biraz daha geç duyurulması beklenirken, bir üst varyasyon olan Gran Tourismo’nun da yeni 5 Serisi’nin listesine eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Son bir not olarak belirtmeliyiz ki alınan son haberlere göre BMW, Yeni 5 Serisi’nin bazılarını Almanya’da değil Avusturya’daki Magna Steyr isimli fabrikada üretecek. Volkswagen’in Meksika’da ürettiği Jetta’larda durum belliyken, yeni 5 Serisi’nde de böyle bir olay cereyan edecek mi bilmiyoruz. Önümüzdeki yıllarda göreceğiz…

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu