FeaturedHaberler

Yeni Civic Coupe 1.5L turbo motorla gelecek




Honda, en çok beklenen 2016 model Civic Coupe’nin üstündeki örtüyü kaldırdı.

Amerika’da önümüzdeki Mart ayında satışta olacak olan modelin yeniden dizayn edilen spor tasarımı insanların dönüp bakmasını sağlayacak kadar güzel. Önden bakıldığında sedan kardeşine benzese de A sütunundan itibaren ise kendisine has eşsiz bir coupe tasarımına sahip. Şık ön cam ve eğimli tavan ile ezber bozan coupe tasarımını, arkadaki C şekilli bagaj kapağına uzanan stoplarla pekiştiriyor. Honda çok fazla bilgi vermese de yenilik olarak opsiyonel LED farlarla alınabileceği öğrenildi.

Civic Coupe’nin içine geçtiğimizde, hafif sağa kaydırılmış yeni tasarıma sahip orta konsolun yumuşak malzemeleri ve daha kaliteli kumaşa sahip koltuklar içerideki kalite algısını arttıran unsurların başında geliyor. Giriş seviyesinde bile otomatik klima donanımını esirgemeyen Honda, donanım seviyesi yükseldikçe ısıtmalı ön koltuklara,7 inç’lik ekrana sahip eğlence sistemine ve Android Auto ve Apple CarPlay sistemlerine yer veriyor.

Kompakt boyutlarına rağmen , 2016 Civic Coupe’nin 4 kişi için oldukça yeterli bir iç hacim sunduğu iddia ediliyor. Arkadaki yolcular için de iyi diz ve yeterli seviyede baş mesafesi sunduğu Honda tarafından verilen bilgiler arasında.

En büyük yenilik ise kaputun altında. Piyasaya 2 farklı motor seçeneği ile sunulacak olan modelde ilk kez düşük hacimli turbo motora yer verilecek. Standart versiyonunda 2.0 litrelik 160 beygir ve 190 Nm tork sunan motora sahip olan model de istenirse, yeni 1.5 litrelik 4 silindirli turbo motor alınabilecek. Bu motor 174 beygir güç ve 220 Nm tork  değerlerine sahip.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu