Haberler

Jaguar XJR ve XJR9-LM Silverstone’da Buluştu




Jaguar, Andy Wallace ile 1988 yılında 24 saatlik Le Mans yarışını kazandığı XJ9-LM’i bir araya getirdi.

XJ Innovation Tour’un bir parçası olan etkinlik Silverstone pistinde yer aldı. Etkinliğin amacı bu yılın başında makyajlanan XJ modelini tanıtmaktı.

Jaguar XJR9-LM hakkında bir açıklama yapmamasına rağmen 2016 model XJR ile attığı kısa turun ardından Wallace XJR’ın farlarından etkilendiğini belirtti. Wallace; “1988 yılında Le Mans’da geceleri yolu görmek çok zordu. 386 km/h (240 mph) civarında bir süratle yarışıyorduk ve bu hız yolu görmek için oldukça fazlaydı. Nerede olduğumuzu bilmek için ışıkları, yanımızdan hızla geçen işaretleri görmek için kullanırdık.” şeklinde belirtti. Yeni nesil aydınlatma için “inanılmaz” ifadesini kullanırken, farların kendi aracı XJR9-LM’in üzerinde de bulunsaydı bunun güzel olabileceğini söyledi.

Makyajlı XJR, LED farlar dışında daha büyük bir ızgara ve elden geçirilmiş hava girişleri ile yeni bir yüze sahip. Ayrıca model sekiz inçlik bir ekrana sahip olan ve “inControl Touch Pro” adı verilen yeni bir eğlence sistemi ile birlikte geliyor. Modeldeki direksiyon sistemi ise elektrikli bir versiyon ile değiştirilmiş.

5.0 litrelik V8 dizilimine sahip motor 550 PS (405 kW) ve 680 Nm (502 lb-ft) değerlerini üretmekte. Son hızı 280 km/h (174 mph) olan ve 0-100(0-60) süresini 4.4 saniye tamamlamasını mümkün kılan 8 ileri ZF şanzıman tercih edilmiş.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu