Haberler

Toyota’dan ‘Back to The Future’ esintileri




‘Back to The Future’ günü geride kalmış olsa bile Toyota, Mirai’nin reklam aracını rafa kaldırma taraftarı değil. Çok ağır modifiye edilmiş ‘Mr. Fusion’ Mirai, bu ay başında SEMA fuarında meraklıların karşısına çıktı. Fakat aracın ilk görseli daha önce LA Auto Show’da yayınlanmıştı. Bu bizim ‘Gümüş Canavarı’ ilk görüşümüz olmuştu.

MV Design, zaten fütüristik bir tasarımı olan Mirai’nin filmdeki ikonik zaman makinesine benzer bir kimliğe bürünmesi için Toyota’ya yardımcı oldu. En belirgin değişiklik ise yukarı doğru açılan kapılar. Toyota yetkilileri, bu kapıların sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirebildiğini belirttiler.

Buna ek olarak ‘Geleceğe Dönüş Versiyon’ Mirai, ayna gibi görünen 19 inç ebadında jantlara, sahte akım kapasitörüne, Mr. Fusion enerji ünitesine ve klasik OUTATIME plakasına sahip. Filmdeki Delorean marka araca pek benzemese bile Mirai’nin kendine has bir cazibesi mevcut.

Görünen o ki Toyota, Back to The Future nostaljisinden çok keyif aldı ve Mirai için çekilen reklamda da Michael J. Fox ve Christopher Lloyd’u filmdeki rolleri ile oynattı.

Bilerek veya raslantı eseri, Toyota 21 Ekim’de (Back to The Future Day) Amerika Birleşik Devletleri’nin California Eyaleti’nde ilk Mirai teslimatını gerçekleştirdi. Japoncada ‘Gelecek’ anlamına gelen Mirai, bir yakıt hücresi aracılığıyla iletilen sıkıştırılmış hidrojen kullanarak elektrik üretiyor. Bu elektriği daha sonra tekerleklere iletiyor. Filmdeki gibi bir yıldırım gerekmiyor!

 

 

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu