Haberler

Her şey para değil




Yeni açıklanan 2014 yılı Formula 1 verilerine göre, Red Bull takımı 2014 sezonunda 310 milyon dolarlık bir harcama yapmış. Bu, şimdiye kadar bir F1 takımının tek sezonda harcadığı en yüksek miktar olarak kayıtlara geçmiştir ki eğer sponsorluklar da dahil edilirse 450 milyon doların üzerinde bir paradan bahsediyoruz. Aynı sezon Ferrari takımının 400 milyon doların altında, Mercedes’in ise 320 milyon doların biraz üzerinde harcama yaptıklarını belirtmek gerekir.

Ayrıca kesin olmayan 2015 yılı F1 verilerine bakarsak Red Bull takımı bu yıl için
700 milyon dolarlık devasa bir bütçe ayırmış. Bu çapta büyük bir bütçe bu enerjik takımın
kendi rekorunu kırması ve aynı sezonda 124 milyon dolarlık bütçeye sahip olan Manor
Marussia takımının neredeyse 6 katı harcama yaptıkları anlamına geliyor.

Formula 1’de maddi anlamda ciddi bir eşitsizlik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ayrıca 2014 sezonunda; harcadıkları para bakımından, aralarında 130 milyon dolarlık bir
fark olmasına rağmen Mercedes takımının Red Bull’u gerilerde bırakarak şampiyon olması
bize her şeyin para olmadığını gösteriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Redbull griddeki en iyi şasiye sahip, araç anlamında herşeyi yaptılar ama motor yüzünden geride kaldılar. Ferrari ve Mercedes Redbull’dan o kadar korkuyorki biri önümüzdeki yıl için 2015 motoru vermeyi önerdi diğeri ise motor vermeye cesaret edemedi. Redbull gerçekten saygıyı hakediyor 10 yılda Formula 1’in devlerinin çekindiği bir ekip haline geldi.

    1. Redbull’un şu anki durumunun motorundan kaynaklandığı ve iyi bir şasisi olduğu kesinlikle doğru bunu yavaş pistlerde gösteriyorlar ama griddeki en iyi şasi olduğunu düşünmüyorum, en azından belirgin bir üstünlükleri yok şuan Mercedes ve Ferrari ile aynı seviyedeler ama net bir karşılaştırma yapamayız. Ayrıca sene başına göre çok geliştiler, sene başında Toro Rosso şasi anlamında onlardan daha iyiydi fakat pilotlarının tecrübesizliğinden(kötülüğünden demiyorum) bunu çok gösteremediler ve alt takım oldukları için bunu sürdüremediler.

      Ferrari ve Mercedes’in cesaret edememesi hakkında ise daha çok kendilerine rakip üretmek istememe durumu var. Zaten Formula 1 de hiçbir fabrika takımı müşteri takımlara elindeki en iyi motoru vermez bu kadar rekabetçi bir sporda bence çok normal karşılanması gereken bir durum bence bu. Mclaren’in Honda motoruna geçmesinin sebebi de B-spec bir motor kullanmak istemediler. Şuan sürünüyor olabilirler ama Honda gelişir ve rekabetçi bir motor üretirse kimseye bağlı kalmayacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu