Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Volkwagen tüm motor sporları faaliyetlerini durdukları açıkladı!




Volkwagen tüm motor sporları faaliyetlerini durdukları açıkladı. Daha önce içten yanmalı motor kullanan tüm programlarını durdurma kararı alan marka, bu sayede elektrikli araç çalışmalarına odaklanabilecek.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, geçen yıl içten yanmalı motor kullanan tüm programlarını durdurma kararı almıştı ve bu sayede temelde elektrikli araç çalışmalarına odaklanabilmişlerdi.

Fakat Volkswagen Grubu’nun bünyesinde bulunan Audi, dün yaptığı açıklamada 2020/21 sezonunun ardından sürpriz şekilde Formula E’den ayrılma kararı aldığını açıkladı bugün ise  Volksagen tüm motor sporları projelerinin sonlandırıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Volkswagen, şirketi yeniden yapılandırma kararı aldı ve bu kapsamda da böyle bir karar verildi. VW Motorsport GmbH bölümünde çalışan 169 kişi, artık Volkswagen AG bölümünde çalışacak.

VW markasının gelişim direktörü Frank Welsch, Volksagen’in “elektrikli mobilite alanında lider tedarikçi olma yolunda ilerlediğini” söyledi.

“Bu amaçla güçlerimizi birleştiriyoruz ve Volkswagen markası için kendi motor sporları faaliyetlerimizi durdurmaya karar verdik. Motor sporlarındaki iş gücümüz, Volkswagen AG’ye entegre edilecek.” dedi.

Volkswagen Polo GTI R5 ralli aracı ve Golf GTI TCR aracı için yedek parça tedariği uzun vadeli olarak sağlandığı da açıkladı ayrıca Volkswagen Polo R5’in üretimi 2020 yılının sonunda ise durdurulacağı da belirtildi.

Volkswagen, Formula 3, Dakar ve WRC gibi alanlarda önemli başarılara imza atmıştı.

Volkswagen’in ID.R prototipi, Nurburgring Nordschleife’ta elektrikli araçlarla atılan en hızlı tur rekorunu eline geçirdiği gibi, Goodwood ve Pikes Peak hillclimb tur rekorlarını da kırmayı başarmıştı.

Volkswagen’in aldığı bu kararın Volkswagen Grubu’nda bulunan Audi veya Porsche’yi etkilemesi de beklenmiyor.

DS7 E-Tense 4X4 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu