Haberler

Los Angeles’ta tanıtılan Huracan LP 580-2’nin gala videosu yayınlandı




Lamborghini, kendi Youtube kanalı üzerinden Huracan LP 580-2’nin Los Angeles otomobil fuarında gerçekleştirilen gala videosunu sundu.

Başkan ve CEO Stephan Winkelmann, dört tekerlekten çekişli modelle görsel olarak pek fark bulunmayan arkadan çekişli modelin başında aracı tanıtırken görülüyor. Dört tekerlekten çekişli modele göre ön ve arka tamponlarında ufak değişiklikler olan araçta 19 inçlik jantlar ve Pirelli P Zero lastikler kullanılmış. Arkadan çekiş sistemi dört tekerlekten çekiş sistemine göre 33 kg daha hafif ve kullanımı daha eğlenceli hale gelmiş. Gücü 30 beygir düşen 5.2 litrelik V10 motor artık 580 beygir güç üretiyor ve 100 km/s hıza 3.4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 320 km/s. Dört tekerlekten çekişli kardeşi LP610-4’e göre biraz daha yavaş kalan araç, neredeyse €20.000 daha ucuz. Bu arkadan çekişli Huracan tek olmayacak, Lamborghini daha güçlü ve daha hafif ekstrem bir model çıkartacaktır. Önümüzdeki iki yıl içinde çıkması planlanan araçlar için Lamborghini standart LP580-2 üzerinde daha çok çalışma yapılacak gibi gözüküyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu