Haberler

Citroen’in yeni “devrimsel” süspansiyon teknolojisi 2017’de




Citroën, ipeksi yumuşaklıkta bir sürüş öngören Hydractive 3+ hidropnömatik süspansiyon teknolojisinin yerini 2017’de “devrimsel” bir süspansiyon konfigürasyonunun alacağını açıkladı.

Fransız üretici Citroen, hidropnömatik süspansiyon üretimine son vereceğini açıkladığında pek çok kişi duruma tepki göstermişti. Ancak şirketin CEO’su Linda Jackson, çok daha gelişmiş bir teknolojinin yolda olduğunun müjdesini verdi. Tüm detaylar henüz bilinmese de, son zamanlarda Citroen’in yeni bir süspansiyon tasarımı üzerinde çalıştığı dedikodularının ardı arkası kesilmiyordu. Jackson, yaptığı açıklamada, Hydractive sisteminin olumlu yanlarının “daha modern, daha uyumlu” olacak şekilde yeni versiyona aktarılacağını belirtti.

Olası soru işaretlerini ortadan kaldırmak isteyen Jackson, yeni süspansiyon teknolojisinin yalnızca gelecekteki Citroen modellerinde kullanılacağını belirtti. Bu kararın PSA grubundaki lüks modelleri üretmekten sorumlu ve artık kendi ayakları üzerinde duran DS markasını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.

Açıklamada yer alan diğer detaylardan da bahsetmemiz gerekirse Citroen’in CEO’su, ürettikleri gövde tipi sayısını 14’ten 7’ye düşürmeyi planladıklarını, ancak bu geniş çaplı küçülmeye rağmen 2020 yılına kadar 1.6 milyon otomobil teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu da planlanan üretim adedinde %15’lik bir artış demek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 2017 ye kim öle kim kala Linda Jackson.
    şimdi çıkarın da farkınız olsun.
    Zaten kaç yıldır aynı kasalarla piyasadasınız.

  2. Halka inmedikce bu suspansiyonlar gerisi hikaye. Citroen su soruyu kendisine sorsun. “Niye eski araclarim simdikilerden daha teknolojikti?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu