Haberler

Dacia’dan otomatik vites atılımı




Dacia,  “Easy-R” adını verdiği otomatikleştirilmiş manuel şanzımanını tanıttı.

Daha hızlı ve esnek bir sistem için hidrolik sistemler yerine elektro mekanik bir sistem tercih eden Dacia, bu sayede %25 daha az malzeme kullanıldığını, ayrıca daha güvenli ve bakımı kolay bir şanzıman elde ettiklerini belirtiyor. Test tezgahında 130.000 saat, yolda ise 120.000 km test edildiği belirtilen Easy-R sayesinde Dacia, önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Günümüz otomatik şanzımanları gibi; D,N,R ve M modlarına sahip olacak Easy-R, ayrıca hangi modda olduğunu gösterge grubu vasıtasıyla sürücüsüne bildirecek.

Logan MCV, Sandero ve Stepway modellerinin sadece TCe 90 diye adlandırılan turbo benzinli motorlarında kullanılacağı belirtilen bu şanzıman için 600€’luk bir fiyat biçen Dacia, 100 km’de 4.9-5.1 lt arasında tüketimi olacak bu modellerde start-stop sistemini ve Eco modunu da standart olarak sunacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Dci motorlara getirsinler Türkiye’nin efsanesi olurlar. Fabrika felan gelir buraya 😀

  2. Otomatikleştirilmiş manuel,hmmmm, vites değişirken araba ön konsola kafa atmak istiyorsam güzel seçenek…

    1. Bu yüzden manuel modda kullanıp vites değiştirmeden önce gazdan çekip vites atmak gerekiyor. Bu şanzımanların en önemli eksiği bu. Ne kadar daha sarsıntısız olabilirin üstüne gitmiyorlar.

  3. Adamlar doğru olanı yapmış ama kutluyorum buradan, – yi ileri + yı geriye koymuşlar

    1. Bu şanzıman Tork konverterli değil. Tork konverterli dünya dişlisi kullanan otomobilerde 2 4 tane şanzıman freni olur. P alınca sen vitesin tüm şanzıman frenlerini tutmuş oluyorsun. El frenin şanzıman üzerindeki versiyonu.
      Ama bu bildiğin manual vites. İçinde bir robot var, senin yerine debriyaja basıp vites değiştiriyor. Bunda sıkılacak bir şanzıman freni yok. Doğal olarak P de yok

  4. Turbo Dizel otomatik Dacia tam bir türk arabası olur bence az yakar çok kaçar hacim istiyorsan al mcv tam türk arabası olur ilerde dizel otomatik seçeneği gelirse satışlar coşar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu