FeaturedHaberler

Orta Doğulu kardeşlerimizden iki tekerlek dersi




Hatırlıyorum; Tiff Needell lastik yanaklarını, kritik durumlarda üzerinde sürüş yapılabilen extra lastik parçaları olarak tanımlamıştı. Bu Orta Doğulu şakacılar, Nissan Patrol’u iki teker üzerine kaldırırken, bu tanımlamayı sürüş felsefeleri olarak benimsemişe benziyor.

Video şaka içinde şaka içermekte. En başta anne, oğlu ve arkadaşları tarafından bu hagwalah stili sürüşle korkutuluyor. Sonrasında ise anne, bir bayılma numarası ile sağlam bir intikam alıyor.

Bizce tüm bu olaylar silsilesi, fazlasıyla geçerli bir amaçla sahneleniyor. İlk olarak şakacı adamımız yola çıkmadan önce drone’u havalandırmaları gerektiğini söylemesinden ve arkalarında onları takip eden bir araç daha olmasından annenin bazı olayların farkında olduğunu tahmin ediyoruz. Her şey plana uygun giderse bu videonun şakacımızın şimdiye dek çekmiş olduğu en iyi video olacağını, 2,47’deki fısırdaşmalardan duyuyoruz ve böylelikle asıl amaçlarının ne olduğunu çok geçmeden anlıyoruz.

Bu çılgın şürüşle video ağızdan ağıza o kadar hızlı yayılmaya başlıyor ki, sadece yarım günde izlenme sayısı 700.000’i (2.150.000) deviriyor. Peki bu iki teker üzerinde yapılan sürüş, video sahibi youtuber’ın bu videosu kadar popüler olacak mı? Bunu bize tabiki sadece zaman gösterebilir.

Şuana dek bir çok insanın iki teker üzerinde araba sürdüğünü videolarla gördük. Orta Doğu son zamanlarda bu tür sürüş videoları ile ünlendi, fakat bu video birçok izleyiciyi büyülemişe benziyor. Sadece tek elle bu işi yapıyor olması, bu büyük Patrol’u rampa olmadan iki teker üzerine kaldırmayı çok kolaymış gibi gösteriyor. Burada ihtiyaç duydukları, sadece biraz (!) merkezkaç kuvveti ve büyük bir dönel kavşak.

YouTube sayfasında bir çok kişi, bu adamın iki teker üzerinde sürmede bu kadar ustalaşmadan önce kaç arabayı pert ettiğini merak ediyor. Dahası bu kadar hassas bir denge söz konusu olduğunda, biz de 2,7 ton ağırlığındaki bu aracın, bu kadar yumuşak süspansiyon ve büyük lastiklerin bu iş için en iyi kombinasyon olmadığını düşünüyoruz. Asıl merak ettiğimiz konu ise bu parlak alaşım jantlara böyle bir sürüş esnasında neler olduğu.

Cem Tanrıöver

1995 yılında Kadıköy'de doğdum. İlkokul öğretimimi Tekirdağ'da, lise eğitimimi Kadıköy Anadolu Lisesinde tamamladım. 2014'te girdiğim İTÜ mimarlık bölümünü mümkünse 4 senede bitirmeyi planlıyorum. Otomobil sevdam ailemin kullandığı Alman araçlarıyla başladı. İlk defa direksiyona 14 yaşımda 2001 model VW Bora'da geçtim. O yaştan beri ailemin uzun yol şoförlüğünü yapıyorum.. Derin bir Audi fanıyım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ön kol dayamanın eni 1 metre. Görünce Sinan reyiz aklıma geldi. Araplara kol dayama ver arabada başka birşey olmasın diyordu 😀

    1. Sinanı bunu dediğini bilmediğim halde seviyodum şimdi benim gözümde gerçek efsane :)))))

  2. Bu Arapları bu tarz saçmalıklarını hiç anlamıyorum ama eğlenceli görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu