Haberler

Hava yastıklı kemer




İlk hava yastıkları ile 1970’lerde tanışmıştık. O günlerden günümüze kadar otomobillerin olmazsa olmaz en önemli güvenlik unsurlarından birisi olan hava yastığı, artık bisiklet kullanıcıları ve yaşlıları da düşmekten koruyacak.

Genç insanlar, bir yerlerini kırdıklarında çok kısa bir sürede iyileşerek eski hallerine dönebiliyorken, yaşlılar da bu süre çok daha uzuyor, hatta bazen hiç iyileşemiyorlar. Bu duruma çözüm üretmeyi amaçlayan Pensilvanya merkezli bir şirket ActiveProtective isimli hava yastıklı kemerini tanıttı.

Dr. Robert Buckman (ayrıca kendisi şirketin teknoloji şefidir), çok fazla yaşlı insanın kemik kırıklarından şikeyet ettiğini fark edip, onları ve kemiklerini darbelerden korumak için hava yastıklı kemer fikrini buldu.

Bu hava yastıklı kemer, aynen otomobillerdeki gibi gazların patlaması ile açılan bir hava yastığından oluşuyor. En güzel yanı ise günlük kıyafetlerin üzerine rahatça giyilebilecek olması.

Üzerindeki 3 boyutlu sensörler aracılığı ile ne zaman açılması gerektiğini tespit eden ürün, düşmenin şiddetine göre kemiklere binen kuvveti yüzde 90 oranına kadar absorbe edebiliyor.

Tam donanımlı denemeler bu yıl içerisinde başlayacak ve 2016 yılı içerisinde son ürünün piyasaya sürülecek.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu