Haberler

Infiniti Q60 Coupe kamuflajsız görüntülendi




2017 Infiniti Q60 Coupe, Las Vegas’ta gerçekleştirilen fotoğraf çekimi esnasında kamuflajsız olarak görüntülendi.

Daha önce konsept modeli yayınlanmış olan Q60, tasarımda konsept modeline oldukça sadık kalmış görünüyor. Konsept modeline kıyasla aracın ön yüzü, çıkıntılı tamponu, krom çerçeveli ızgarası ve LED farları ile agresifliğinden biraz arındırılmış gibi. Bu ön yüzü dalgalı bir beden yapısı, sert marşpiyel tasarımı ve ön çamurlukların arka kısmında bulunan hava kanalları takip ediyor. Araçta ayrıca kapıya monteli sportif yan aynalar ve abartılı bir eğime sahip tavan yapısı ayırt edici özellikler olarak göze çarpıyor.

Bu sportif hava aracın arka kısmında da devam ediyor. İnce, şık LED stopları ve kendiliğinden spoilerli bagaj kapağının hemen altında bulunan emsalsiz denebilecek tasarımdaki tamponu ve çift egzoz çıkışı ile aracın spor havası başarılı bir şekilde sunulmuş.

Aracın motor seçenekleri hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı ancak bu modelde bir “3.0t” ibaresi bulunuyor. Bu ibare ise Mercedes altyapılı 3.0 litre hacme sahip bir çift turbolu V6 motorun temsilcisi olarak yer alıyor. 333 beygir ve 479 Nm tork üreten bu motorun yanı sıra yine Mercedes altyapısına sahip 208 beygir ve 350 Nm tork güce sahip 2.0 litre 4 silindirli bir turbo motor opsiyonunun daha sunulması bekleniyor.

Sunulan değerler sizi memnun etmediyse endişelenmeyin. Aracın motor seçenekleri hakkında birçok söylenti mevcut. 3.5 litelik bir hibrit V6 motoru ve yüksek performanslı 408 beygir güç üreten 4.7 litrelik çift turbolu V8 motoru ise bu söylentiler arasında en kuvvetli olanları.

2016 baharında satışa sunulacak olan 2017 Infiniti Q60 Coupe’nin, ilk olarak 2016 Ocak’ta Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması bekleniyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Nissan alt markasi infinity den bu kadar basarilu bir tasarim cikmasina sasirdim. Guzel olmus. Ama amerika icin tabi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu