Haberler

E-Serisi yeni motorlar ile geliyor




Mercedes’in Kuzey Amerika Auto Show’unda (NAIAS) tanıtacağı yeni E-Serisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Car&Driver’a göre E-Serisi tamamen yeni motorlar ile gelecek. Mercedes 4 silindirli, 180 bhp (134 kW) gücünde bir motorla beraber büyük ihtimalle 4 silindirli benzinli seçeneği de sunacak. Bu iki motor haricinde 6 silindirli benzinli ve dizel motorlar da olacak.

Mercedes, yeni aracında 48 volt yarı hibrid bir motor seçeneği de sunacağı söylentiler arasında. Her ne kadar bu motor hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da aktarma sistemine entegre edilmiş bir jeneratör ile benzin tüketimini minimuma indirmeyi hedefliyor. Bu sistem start/stop özelliği sayesinde benzin tüketimini azaltmakla birlikte aracın performansını da anlık olarak arttıracak.

Mercedes’in yeni aracını henüz görememiş olsak da daha önceki casus görüntüleri C ve S serisine benzer bir aracı işaret ediyor. Aracın dış görünüşünde devrim niteliğinde bir yenilik beklenmezken kabini eskisine göre daha lüks olacak gibi duruyor. Bu yeniliklerden bazıları daha büyük bir ekran ve daha kaliteli malzemeler.

Doruk Korkmaz

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi ve Mercedes A200 AMG sahibi

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Mercedes, eski sağlam, özgün tasarımlı mercedes değil. Tamam yine özgün ama seriye özgün tasarımları artık yok oldu. Olmamış hiç bu. S serisine özel kalmalıydı. S serisine herkes binmek ister onlara da bu hissiyatı yaşatalım diye özgün tasarımdan vazgeçilmemeli. Bütün mercedeslerin ayrı tadı vardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu