Haberler

Yeni Volvo S90 şaşırtmaya devam ediyor




Görünüşe göre Volvo yeni S90 modeli için düşük hacimli hybrid teknolojisi üzerinde duruyor.

Marka sahibi Geely, üzerinde çalıştığı yeni 1.5 litrelik 3 silindirli turbo beslemeye sahip benzinli motoruna bir de elektrik motorunun eşlik etmesini planlıyor. Bu motorun öncelikli olarak CMA tabanlı kompakt Volvo modellerinde kullanılması planlansa da, S90 sınıfı sedanlarda da karşımıza çıkması mümkün gibi görünüyor.

Volvo Ar-Ge başkan yardımcısı Peter Mertens, başta plan bu yönde olmasa da şuan bu motoru önden çekişli modeller için kullanmayı planladıklarını belirtti. XC90 modelinden tanıdığımız Hybrid T8 Twin Engine menzil konusunda başlara oynasa da yeni plandaki küçük kardeşi aynı iddayı sürdüremeyecek gibi görünüyor. Son zamanlarını 3 silindirli yeni motora ve bu motorun S90’a uyarlanması yönünde harcadıklarını belirten Mertens, hali hazırda testlerin yapılmaya devam ettiğini ve yeni motorun birkaç yıla yaygın şekilde görülebileceğini vurguladı.

1.5 litrelik bu motorun ayrıca Volvo’nun 1.6 litrelik motorlarının yeni halefi olacağı ve XC40, V40 gibi kompakt mimariye sahip araçlarda kullanılacağı söylentiler arasında. İlk CMA tabanlı kompakt aracın 2017’de çıkacağı ve yenilenen modellerin yanı sıra ilk XC40’ın da bu projede üretilmesi bekleniyor.

1.5 litrelik motora sahip olacak Volvo modelleri yalnızca turbo versiyonla satışa sunulacak ancak bu motora sahip Geely modellerinin Çin marketi için değişim geçirebileceği de ihtimaller arasında.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu