Haberler

Hyundai i20 WRC tam tekmil hazır




Merakla beklenen 2016 model Hyundai i20 WRC, Koreli firmanın Alzenau’daki merkezinde resmi olarak tanıtıldı.

i20 modeli baz alınarak üretilen ralli aracı, oldukça uzun bir test programına tabi tutuldu ve nihayet 2016 yılının Ocak ayındaki Monte Carlo rallisinde ilk defa sahneye çıkacak.  Arkadaki yeni kanadıyla ve öndeki rüzgarlığıyla soğutmayı arttırdıklarını ve aracı yeni bir yüze kavuşturduklarını söyleyen Koreli üretici, sadece dış görünüşe kafa yorulmadığını; süspansiyon, kinematik ve şasi rijitliği konularında da gelişme kaydedildiğini söyledi.

WRC etiketli yeni jenerasyon i20’de, 1.6 litre turbo destekli bir motor ve bu motora “Maestro”luk edecek Magneti Marelli SRG motor kontrol ünitesi, 300 beygirin yanında 400 Nm de tork üretecek. Elde edilen güç, yere 6 ileri sıralı şanzımandan ve 4 tekerlekten aktarılacak. Asfalt üzerinde seyir edilecek rallilerde, 18 inçlik Michelin Pilot Sport lastiklerin yerini asfalt dışında, 16 inçlik Michelin Latitude Cross lastikleri alacak.

Takım patronu Michel Nandan konu ile ilgili olarak, “Oldukça rekabetli WRC camiasında, sorumluluğumuzun ve arzumuzun günden güne güçleneceğine inandığım, heyecan verici aşamalara giriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana çok yol katettik ve son şampiyonadaki performansımız geleceğe daha iyimser bakmamızı sağladı. Yeni nesil i20 WRC’de, bütün bir yılda ortaya çıkan gelişmelerin tecrübeli bir ekip aracılığı ile ortaya konan bir ürünüdür. Artık kendinden emin bir şekilde ön cephelerde savaşmak için hedeflerimizi arttırmalıyız.” diyerek başarı anlamında kararlılıklarının ne denli güçlü olduğunu ortaya koymuş oldu.

Üretici firma aynı zamanda Thierry Neuville, Dani Sordo ve Hayden Paddon üçlüsünün gelecek sezonda WRC takımının parçası olmaya devam edeceğini onayladı.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu