Haberler

R8 Spyder yakalandı




2017 Audi R8 Spyder’ın üretim prototipi son testlerini gerçekleştirdiği sırada Namibya yollarında kameralara yakalandı.

Audi yakın gelecekte tanıtacağı R8 Spyder modelini artık gizleme ihtiyacı duymuyor. Sızdırılan yol planı gösteriyor ki araç Avrupa’da 2016’nın ikinci yarısında, Amerika’da ise önümüzdeki sene satışa sunulacak. Aslında gerçekten heyecanlanacak bir durum yok çünkü üstü açık R8’in nasıl görüneceğini hepimiz biliyoruz.

Araçtaki en büyük değişikliğin arka taraftaki havalandırmalı motor koruması olduğu söylenebilir. R8 Coupe ile karşılaştırıldığında Audi mühendisleri üzeri açık modeli daha rijit hale getirmek için çok çaba sarf etmişler. Potansiyel müşteriler için R8 Spyder’ın 610 beygir üreten 5.2 litre V10 atmosferik motora sahip “Plus” versiyonu çok önemli gibi gözükmüyor. R8 Coupe için ilerleyen dönemde V6 motorun geleceğini ve Spyder versiyonun da bundan faydalanabileceği de gelen dedikodular arasında yerini alıyor.

İlerleyen aylarda R8 Spyder’ın resmi tanıtımı gerçekleştirilecek ve yaz aylarında Avrupa’da satışına başlanacak. Üstü açık versiyonun Amerika’da 162.900 dolardan satışa sunulan coupe versiyonundan daha yukarıda fiyatlandırılacağı belirtiliyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu