Haberler

İnce eleyip sık dokuyacaklar




Amerika’nın Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, (NHTSA) güvenlik testlerinde dünya liderlerinden biri, kriterlerinde büyük bir güncelleme yapmayı planlıyor.

Bu şekilde otomotiv mühendislerine yeni otomobiller tasarlarken göz dağı vermeyi amaçlıyor. Katı kurallar ve daha iyi çarpışma testleri mankenleri üzerinde çalışmalar yapılıyor.

NHTSA ek olarak yarım yıldız artışını da testlerine ekliyor ve bu şekilde kamuoyunun iki farklı arabayı artık daha kolay bir şekilde ayırt edebilmesini hedefliyor. NHTSA bu değişiklilikleri uygulamaya koyması durumunda artık Amerika’nın yollarında daha güvenli arabalar olacak.

Ön bariyer çarpışma testi ve ayrıca arka koltuktaki yolcuları korumak için testlerinde daha katı davranacaklarını söyleyen Mark Rosekind (NHTSA’nın yöneticisi) Amerikalı tüketiciler mümkün olan en iyi bilgiye sahip olmaları ve hayatlarını kurtarmak yaralanmalarını önlemek için bu kararı aldıklarını belirtti.

Mark Rosekind, NHTSA’nın yaptığı bu yeniliklerle diğer test kuruluşlarına da ilham verdiklerini belirterek; ”Bunu yapmamız otomobil firmalarını rahatsız edecek ama sıkı güvenlik sistemleri otomobille ilgili yaşanan ölümlerin ve yaralanmaların sayısını azaltmayı hedefliyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu