FeaturedHaberler

Yeni Honda Insight, az yakan hibrit motoruyla göründü




Honda Insight, Ocak ayındaki Detroit Otomobil Fuarı’nda prototip olarak tanıtılmıştı. Hibrit motorlu modelin seri üretim versiyonu, New York’ta ilk kez kullanıcılar ile buluştu.

Honda Insight, sınıfının en az yakanı olmak için geliyor

Tasarımsal olarak Civic ve Accord modellerinin karması olan yeni Insight; ızgarayla bütünleşik gibi gözüken LED farlarıyla karakteristik yapısını ortaya koyuyor. Coupe formundaki tavan çizgisi aracı sportifleştirirken, yatay LED stop grubu da özgün bir hava katıyor.

Honda Insight’ın iç mekanına geçtiğimizde ise bizi büyük bir karmaşa karşılıyor. Japon marka, bolca düğmenin yanı sıra kabinin merkezinde 8 inçlik multimedya ekranı sunuyor. Güvenlik tarafında ise çarpışma uyarısı, çarpışma önleyici fren sistemi, adaptif hız sabitleyici ve trafik işareti tanıma gibi özellikleri barındıran Honda Sensing sistemi standart olarak geliyor. Üst paketlerde bu donanımlara Honda Lanewatch adı verilen kör nokta görüş sistemi de ekleniyor.

Aracın kaputunun altında ise oldukça verimli bir motor yer alıyor. 1.5 litre hacmindeki benzinli motor, hibrit sistem ile 151 beygir güç ve 267 Nm tork gibi değerler sunuyor. 100 kilometrede sadece 4.3 litre yakıt harcayan otomobil; Econ, Normal ve Sport adlı 3 sürüş moduna sahip. Econ modunda sadece elektrik enerjisinden güç alan yeni Insight, ne yazık ki bu şekilde yalnızca 2 km yol kat edebiliyor. Normal ve Sport modlarında ise karma kullanım söz konusu.

Yaz aylarında Amerika’da satışa sunulacak olan Honda Insight’ın fiyat bilgisi ise paylaşılmadı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. 1-2 kaynakta bu aracın D segment olduğu yazıyor. Fakat Accord'da piyasadan kaldırılmadı, yenilenip geliyor. Normalde bir markanın aynı segmentte aynı tip iki aracı olmaz. Bu araç şimdi D segment mi yoksa C ve D arasında mı ?

  2. Cenk demiş ki:

    1-2 kaynakta bu aracın D segment olduğu yazıyor. Fakat Accord'da piyasadan kaldırılmadı, yenilenip geliyor. Normalde bir markanın aynı segmentte aynı tip iki aracı olmaz. Bu araç şimdi D segment mi yoksa C ve D arasında mı ?Hepsini görüntüle…

    Civic hybrid yerine geliyor diye biliyorum.

  3. O zaman c segment oluyor ?

  4. Cenk demiş ki:

    O zaman c segment oluyor ?Hepsini görüntüle…

    Evet. Eski insight da boyutlarına rağmen jazz altyapısı ile üretiliyordu o da b sınıfıydı şimdi sınıf yükseltiler

  5. Eyvallah kardeşim sağolasın..

  6. Turbo ve hybrid güzel olur. Diğer Japonların atmosferik hybridleri eski hissettiriyordu. Lakin 2km ne arkadaş artık plug in hybridler gelsin. Hiç yoktan koy 40km menzil elektrikle kullanalım şehir içinde.

  7. Türkiye'ye gelmeyecektir ama tasarım olarak güzel gözüküyor. Yazıda da belirtildiği gibi Civic ve Accord'dan esintiler taşıyor. Gerçi vites kolu olmadığı için bizim ülkeye uymaz. Bu ne la vites kolu bile yok diye horlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu