Haberler

Mercedes-AMG GT3 : “Pistte görüşelim”




Mercedes, süperspor kategorisindeki AMG GT modelini pistlere taşımaya hazırlanıyor. AMG GT3 isminin verileceği model 2016 yılında piyasaya çıkacak ve SLS AMG GT3 modelinin yerini alacak. AMG GT3 için çalışmalara gelecek yıl başlayacak olan Mercedes’te dışarıya bilgi sızmaması için çok sıkı bir güvenlik duvarı oluşturulmuş durumda.

Mercedes, AMG GT3’ü tasarlarken; 2014 yılı boyunca yarıştığı 34 müsabakadan da puan alıp, 6 şampiyona ve 2 dayanıklılık yarışı birinciliği kazanan; pistlerde boy göstermeye başladığından beri 101 kez podyuma çıkıp 52 kez sınıf birinciliği elde eden SLS AMG GT3’ün izinden gitmeyi planlıyor.

Mercedes’in AMG GT3’ü piyasaya sürdükten sonra SLS AMG GT3’e olan desteğinin devam edip etmeyeceği tartışmaları yaşandığı sırada şirket tarafından yapılan: ” Martı Kanat ile yarışan tüm takımlar uzun vadeli planlarında endişeye kapılmasın, AMG Customer Sports tarafından kendilerine yedek parça ve servis desteğimiz her zaman ki gibi gelecekte de devam edecek.” açıklaması tartışmalara son noktayı koydu.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sırf Mercedes diye yıldızı var diye bu araca o kadar para verilir mi? AMG GT ve Jaguar F-Type bence GT segmentindeki en kötü tasarıma sahip. AMG GT alacağıma giderim o paraya Nissan GT-R, Porsche 911, Honda/Acura NSX, Audi R8, Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracan, BMW i8 alınır daha mantıklı. Bu kadar çok seçenek varken kim hala ne Mercedes’inden bahsediyor

    1. AMG GT için Mercedes’in ürettiği en kötü tasarıma sahip araç diyebiliriz, hatta tam anlamıyla berbat. GT ismini haketmiyor böyle bir tasarım, diğer GT statüsündeki araçlara baktığımızda gerçekten çok vasat. SLS AMG gibi bir otomobilin üretimini durdurupta AMG GT gibi bir araç üretmek hangi akla mantığa sığıyor Mercedes? SLS AMG varken AMG GT’ye kim bakar. Biz Mercedes’i yıllarca lüks ve prestijli otomobilleriyle tanıdık fakat genel anlamda son 15-20 yıla baktığımızda Mercedes iyice saçmalamaya başladı. Sen Mercedes’sin tüm dünya seni lüks ve prestijli otomobillerinle tanıdı fakat Mercedes saçmaladığı yetmiyor gibi şimdi birde her sınıfta araç üretmeye başladı ki bence bu da çok yanlış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu