Haberler

2017 Ford GT üretime hazır




Konseptinden bugüne çok yol kat eden 2017 Ford GT, bugünkü fotoğrafıyla üretime hazır görünüyor.

Ford tarafından yapılan açıklamaya göre modelin hazırlık seviyesi %95’lerde. Büyük bir değişim geçiren fakat konseptten de izler taşıyan yeni Ford GT, bunun yanı sıra Detroit’te gözler önüne serilen konseptin (mat renginin) aksine modelin ön splitter‘ı, yan etekleri ve büyük aynaları oldukça parlak bir renge sahip.

Henüz aracın arkasını göremedik fakat, Ford arka stoplarda grafiksel değişikliklere yer verdiğinden söz etmiş. Prototip ve bu fotoğrafı yan yana getirince tahminsel olarak asi bir difüzörün ortaya çıkması beklenirken, bu difüzörün de parlak olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu fotoğrafın nerede çekildiğine dair bir detay yer almazken, modelin şu aralar medyada sıkça ismi geçen ‘Gorilla Glass’ cam çalışması üzerinde olduğu biliniyor.

Ek olarak belirtmemiz gerekirse bu yeni camın %30 daha hafif ve %25-50 daha ince olduğu kaynaklarda yer alıyor. Aracın arkasında yer alan motor kompartmanının üzerinde de bu camı kullanacağını belirten Ford, bununla birlikte iyi bir ağırlık tasarrufu yapmayı planlıyor.

2017’nin Mayıs ayında yine Detroit Motor Show’da kullanıcılarına sunulacak modelin, bölgesine ve arada geçen zamana bağlı olarak 400.000 dolar civarlarından fiyatlandırılması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu