Haberler

911’le Off-Road macerası isteyen?




Amerikalı yarışçı Leh Keen, şu sıralar zamanını United Sportscar şampiyonası için yürüttüğü kampanya çerçevesinde 22 kapı numaralı Alex Job Racing Weather Tech Porsche 911 GT aracı için harcıyor.

Videoda görebileceğiniz gibi o, boş zamanını kendi isteklerine uygun olarak düzenlenmiş Porsche’si ile Off-Road yaparak değerlendiriyor. Bu Porsche, 1981 model 911 SC fakat 1970 model bir 911 S gibi modifiye edilmiş. Tabi ki aslına karşı büyük bir saygı çerçevesinde!

Resmi olarak olmasa da 911, satılmasının üzerinden 50 yıla yakın bir süre geçtikten sonra 1967 yılında Avrupa Ralli Şampiyonası ve Avrupa’da yapılan bir kaç etkinlikte birincilikler elde etti. 1970’lere gelinirken görülen bu başarılardan sonra başka bir otomobil üreticisi, 1978 model 911 SC’yi aldı. Üreticinin planı Afrika’da yapılan Safari Rally’yi kazanmaktı fakat bir taş sebebiyle ikinci olabildi.

Keen’in kırmızı Coupe’sine Elephant marka bir yükseltme kiti uygulanmış. Ön kısmına eklenen ek farlar ve çamurluklar ise Avrupa’dan gönderilmiş. Motor bölümü de modifiye işlemlerinden nasibini alarak küçük bir güç artışı yaşamış. Motor bu artışı, Danske egzoz ve SSI soğutucuya borçlu.

Aracın dışına gelecek olursak, tamponlar biraz daha uzatılmış ve koruma için çelik barlar kullanılmış. Aynalar, A sütununa alınmış. İç kısım ise baştan sona yeniden yapılmış.

Görünüşe göre Keen’in istediği şey; 911 ile her istediği ‘yerde’ gidebilmek. Aşağıdaki video ise bunu bize gösteriyor.

Bu araç hakkında daha çok bilgi için Porsche Club of America dergisinin bu ay ki sayısını okuyabilir, Fatlace isimli internet sitesine bakabilir, Clint Davis isimli fotoğrafçının kişisel sitesine göz atabilirsiniz.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu