Haberler

Audi Ay’ı hedefliyor




Eğer Audi’nin sloganı “Vorsprung durch Technik” ne anlama geliyor diye daha önce merak edip baktıysanız, bu ilerleme kelimesinin öylesine kullanılmadığını anlamışsınızdır. Markanın temel ilkesi olan bu slogan “Teknolojiyle İlerleme” anlamına geliyor. Türkiye’deki Audi reklamlarında bunun zaman zaman “Teknolojiyle bir adım önde” şeklinde kullanıldığını da görmüşsünüzdür.

Bu slogan Alman markanın anlayışını ve neden dış görünüme fazla önem verdiğini açıklar nitelikte. Aynı şekilde yeni A4, geniş ızgara takımı, LED far grubu ve sert kıvrımlarıyla epey ilgi çekiyor.

Ancak Dieselgate skandalının markanın bu ilkesine leke düşürmesiyle, insanlar bu ilerleme felsefesinin çok da takdire şayan bir şey olmadığını, hatta markaya “Gewinn durch irgendwelche Mittel” şeklinde bir sloganın daha çok yakışacağını düşünmeye başladılar.

Yine de Audi’nin suçlu bir firma tutumuyla, utanç içinde fırtına dinene kadar saklanacak hali yok. Böylece bu zorlu seneyi atlatmaya çalışan Audi, bir yandan da geleceğe odaklanmış. Hatta biraz fazla geleceğe.

Videonun yarısına gelindiğinde Almanların neden mizah konusunda kötü bir üne sahip olduklarını açıklayan bir örneğe rast geliniyor. Firma ulaştığı ilerlemeye dikkat çekmek için, bir sene atlayıp mutlu bir 2017 diliyor.

Sonrasında odak Audi’nin gelecek yıl planlarına çevriliyor, yani 2016 yılının planlarına. Hatırlanacağı üzere Audi, Google Lunar XPRIZE yarışmasında yarışan Alman takımı Part-Time Scientists ‘i aktif olarak destekliyor. Yarışma ucuz maliyetle robotik uzay keşif sistemleri geliştirmeye dayanıyor. Audi de Alman takımının gezginini geliştirmesine, quattro dört tekere güç iletimi, hafif ağırlıklı malzemeler, elektrikli tahrik sistemi ve otonom navigasyon konularında know-how hizmeti vererek yardımcı oluyor.

Son kısımda, Audi yeni yıl dileklerini sunarken takvimi düzeltiyor ama bu sefer mutlu yerine yoğun kelimesiyle. “Yoğun bir 2016 geçirmeniz dileğiyle…”. Şayet yeni yılda da 2015’teki gibi skandallarla boğuşacaklarsa, hiç şüphe yok ki söyledikleri gibi olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=SpO0GkuCC0g

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu