Haberler

Formula Student’ta bir Türk üniversitesi!




Formula Student adıyla her yıl gerçekleştirilen organizasyonda üniversite öğrencilerinden oluşan takımlar 8 ülke ve 10 pistten oluşan bir rekabetin içine giriyorlar. Ülkemizden daha önce Hacettepe, Uludağ, Kocaeli ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin katıldığı, dünya genelinde ise yaklaşık 300 üniversitenin yer aldığı bu şampiyonaya bu yıl Anadolu Üniversitesi de katılarak ülkemizi temsil edecek.

Şampiyonaya AR-450 adını verdikleri araç ile katılacak olan Anadolu Racing ekibi aracın motor testlerini tamamladı. Ülkemizi Temmuz ayında yapılacak İngiltere’de yapılacak yarışta temsil edecek olan mühendislik fakültesi öğrencilerinin yarışacağı AR-450, 160 kilometre hıza sahip benzinli bir mini Formula aracı olacak. 450 cc hacme sahip olan tek silindir motorla çalışan araç 40 kilogramlık hafifletilmiş bir şasiye sahip olacak. Motoru ve şasisi hazır olan aracın montajına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Formula Student’te diğer Formula serilerinin aksine yalnızca yarıştaki derecelere dayalı bir puanlama bulunmuyor. Dizayn, maliyet, iş planı, yakıt ekonomisi gibi unsurların da değerlendirildiği şampiyonaya katılacak üniversite takımlarına Otopark.com olarak başarılar dileriz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Uludağ Üniversitesi Uludağ racing olarak biz 3. Arabamızı yaptık. 4. Araba için arge çalışması içindeyiz hali hazırda derecelerinimiz de var ama sadece hacettepe ve yıldız teknik üniversitesinin adının geçmesi beni rahatsız etti

    1. O kısımda gerekli düzenlemeyi yaptım, uyarınız için teşekkürler. Ekibinize de organizasyonda başarılar dilerim.

  2. Böyle haberler yazmadan önce bari araştırın,bu kulvarlarda sadece itü,ytü yada hacettepe yarışmıyor.

    Daha yarışmaya kabul edilemeyen üniversitelerin adı var diye haberlere çıkıyor,Atılım üniversitesi yarışmaya katılma hakkı kazanan tek Türk üniversitesi ve ayrıca tasarımda 1.ncilik ödülüde var.
    bkz.
    http://www.hurriyet.com.tr/2015in-devrimi-40010067

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu