Haberler

Fiat Egea Hatchback yeni Bravo olabilir




Fiat’ın C sınıfı hatchback modeli Bravo’nun yeni jenerasyonunun gelip gelmeyeceği şuan için bir soru işareti. İtalya’daki ana üretimi 2014 yılında durdurulan Bravo, gelecek yıl sürpriz bir şekilde geri dönebilir.

Fiat’a yakın bir İtalyan kaynağa göre Bursa’da üretilecek olan Fiat Egea projesinin 2016’da tanıtılacak hatchback modeli markayı uzun süre C hatchback sınıfında taşıyan Bravo olabilir. Hatta kaynak bununla beraber yeni Bravo olduğu iddia edilen bazı render görselleri de paylaşmış. Arka kısımda oldukça sert bir tasarıma sahip olan görselde yukarıya doğru eğimli bagaj ucu dikkati üzerine toplayan en büyük unsur olarak göze çarpıyor.

Fiat Egea projesi; markanın Bursa’da bulunan fabrikasında sedan, hatchback ve multiwagon olarak üç ayrı karoser şeklinde üretilecek. 120 PS (88 kW) ve 95 PS (70 kW) güç üretecek iki Multijet II dizel motora iki tane de benzinli motorun eşlik edeceği Egea’da manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri yer alacak. Egea, 5 inçlik UConnect multimedya sistemi ve Bluetooth’un yanı sıra USB, AUX ve iPod desteği de sunacak.

Sedan versiyonu Autoshow 2015’te tanıtılan Fiat Egea projesinin ilk araçları Kasım ayında tüketicilerle buluşacak. Fiat Bravo olduğu iddia edilen hatchback ve Stilo Multiwagon olduğu iddia edilen diğer araç ise 2016’nın ilk çeyreğinde tanıtılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Güzel görünüyor fiatı şirket aracı olarak bilirdik biz 😀 demekki isteyince aile otomobili de oluyormuş

  2. Ya Fiat bi sevgiyle git demek istiyorum. Yıllardan beri adam gibi bir C sınıfı araç yapamadım. Yıllarca B sınıfını C sınıfı diye dayattin (salagiz ya). Yine aynı halti edeceksin gibi geliyor bana. Sonra da ben niye bu haldeyim. İmajım Nerede diye ağla. Elinin altındaki kebap pazarları hep başka markalara kaptırdın. Ticari olmasa şu an Nokia ile beraber ansiklopedik bilgi olmuştun çoktan. Gıcık ettin bizi be….

  3. Olmadı çok şükür. Bravo bazı pazarlarda yerini Ottimo’ya bıraktı. Ama Avrupa pazarında C segment ne sedanı ne hatchbacki kaldı Fiat’ın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu